Har egen billettpris for Frp-velgere

Og den er mye høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 22. oktober setter Nord-Trøndelag teater opp kabareten «Nabosommer - på jakt etter solen», som tar for seg den svenske visemusikktradisjonen fra Bellman og fram til i dag.

Men om kabaretens innhold ikke er særlig kontroversielt, har oppsetningas plakat skapt rabalder i Trøndelag. Ifølge Adresseavisen opererer nemlig teateret med tre ulike billettpriser:

Én for voksne (260 kroner), én for barn og andre med rabatter (220 kroner) - og én helt egen pris for «Fremskrittsparti-sympatisører». Sistnevnte kommer seg på hele 1629 norske kroner.Differansen mellom beløpet og en vanlig voksenbillett vil ifølge plakat-teksten «tilbakebetales til den norske stat».

Protest mot Frp-politikk

- Bakgrunnen for de ulike billettprisene var et oppslag i Dagbladet for noen måneder siden, der Fremskrittspartiets kutt i kulturstøtten ble skissert. Vi som driver et lite regionteater, ville vært tvunget til å legge ned all drift dersom dette hadde blitt gjennomført, sier teatersjef Anderz Døving ved Nord-Trøndelag teater til Dagbladet.no.

- Vi turnerer over hele fylket. Det finnes ingen måte å gjøre dette økonomisk forsvarlig på. Vi besøker Leka, der det bor 600 mennesker. Uten støtten ville vi spilt med tap, fortsetter Døving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.