Har egen billettpris for Frp-velgere

Og den er mye høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 22. oktober setter Nord-Trøndelag teater opp kabareten «Nabosommer - på jakt etter solen», som tar for seg den svenske visemusikktradisjonen fra Bellman og fram til i dag.

Men om kabaretens innhold ikke er særlig kontroversielt, har oppsetningas plakat skapt rabalder i Trøndelag. Ifølge Adresseavisen opererer nemlig teateret med tre ulike billettpriser:

Én for voksne (260 kroner), én for barn og andre med rabatter (220 kroner) - og én helt egen pris for «Fremskrittsparti-sympatisører». Sistnevnte kommer seg på hele 1629 norske kroner.Differansen mellom beløpet og en vanlig voksenbillett vil ifølge plakat-teksten «tilbakebetales til den norske stat».

Protest mot Frp-politikk

- Bakgrunnen for de ulike billettprisene var et oppslag i Dagbladet for noen måneder siden, der Fremskrittspartiets kutt i kulturstøtten ble skissert. Vi som driver et lite regionteater, ville vært tvunget til å legge ned all drift dersom dette hadde blitt gjennomført, sier teatersjef Anderz Døving ved Nord-Trøndelag teater til Dagbladet.no.

- Vi turnerer over hele fylket. Det finnes ingen måte å gjøre dette økonomisk forsvarlig på. Vi besøker Leka, der det bor 600 mennesker. Uten støtten ville vi spilt med tap, fortsetter Døving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer