Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har fått betydelig hjerneskade

Men legene er ganske optimistiske på vegne av Top Gear-Hammond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Legene som tok i mot den 36-årige programlederen på nevrologisk spesialavdeling i Leeds sier Richard Hammond er påført en «betydelig hjerneskade», melder BBC.

Legene ved Leeds General Infirmary opplyser at de er «relativt optimistiske» med tanke på at Hammond skal bli godt restituert.

Gårsdagens kollisjon skjedde under opptak da den yngste av de tre Top Gear-programlederne skulle teste en jetdrevet bil i en fart på 450 kilometer i timen.

Utover dagen i dag meldte BBC at Hammonds medisinske tilstand fortsatt var alvorlig, men stabil.

Hammonds far, som tar seg av de to barna hans, sier til avisen London Evening Standard at han håper Richard kommer seg gjennom dette.

- Akkurat nå vet vi ikke om han kommer til å dø eller overleve. Barna hans er veldig forvirrede, sier faren Alan fra sønnens hjem i Gloucestershire.

Hammonds kone Mindy sitter ved sykehussengen i Leeds. Der fikk hun blant annet selskap av Top Gear-programlederne Jeremy Clarkson og James May.

Med referanse til Hammonds kallenavn sa Clarkson:

RELATIVT OPTIMISTISKE:  Legene som har behandlet Richard Hammond er relativt optimistiske med tanke på at den populære programlederen skal bli godt restituert. De sier imidlertid at 36-åringen har fått en betydelig hjerneskade. Foto: AP/Scanpix
RELATIVT OPTIMISTISKE: Legene som har behandlet Richard Hammond er relativt optimistiske med tanke på at den populære programlederen skal bli godt restituert. De sier imidlertid at 36-åringen har fått en betydelig hjerneskade. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Både James og jeg ser frem til å få vår «hamster» tilbake, skriver BBC.

<B>SKULLE TESTE JETDREVET BIL:</B> Bilen skal ha kjørt i 450 kilometer i timen da den skar ut til høyre og rullet rundt. Redningsmannskapene måtte skjære ham ut av vraket.