Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har fått inn uvanlig mange klagebrev om NRKs korsnekt

Tas opp i Kringkastingsrådet.

REAKSJONER: Nyhetsanker Siv Kristin Sællmann fikk beskjed om å ikke bruke dette smykket av ledelsen i NRK- etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land
REAKSJONER: Nyhetsanker Siv Kristin Sællmann fikk beskjed om å ikke bruke dette smykket av ledelsen i NRK- etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land Vis mer

I tillegg til å behandle klager, skal Kringkastingsrådet også diskutere sin egen rolle som klageorgan.

Møtet førstkommende mandag skal også ta opp NRKs rolle fremover, blant annet balansegangen mellom samfunnsoppdrag og kommersiell virksomhet.

I tillegg til det mye omtalte korset til programleder Siv Kristin Sællmann og NRKs forbud mot at programleder kan bruke et slikt smykke i nyhetsprogrammer.

Rådets sekretær beskriver bunken med klagebrev som uvanlig tykk og sier de mange brevene om korssmykkesaken «arter seg (...) som en organisert aksjon».

Andre klager gjelder gjengangere som språklig forfall og banning. Det er programmet «Ikke gjør dette hjemme» som denne gangen er klaget inn for bannskap.

(©NTB)