Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har fått munnkurv av Hollywood-forloveden

- Jeg får kjeft, sier Muse-sjefen til Dagbladet.

BELLAMYS MUSE: Matthew Bellamy i Muse og Kate Hudson har vært sammen siden våren 2010. Selv om paret ble forlova for nesten et og et halv år siden, nekter de å røpe om de har gifta seg eller ikke. 
Foto: Stella Pictures
BELLAMYS MUSE: Matthew Bellamy i Muse og Kate Hudson har vært sammen siden våren 2010. Selv om paret ble forlova for nesten et og et halv år siden, nekter de å røpe om de har gifta seg eller ikke. Foto: Stella Pictures Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Det er ikke bare i den prisbelønte filmen «Almost Famous» Kate Hudson (33) har en forkjærlighet for mørke rockestjerner. Også privat har hun holdt seg til musikere, og i april i fjor forlova hun seg med kjæresten og Muse-frontfigur Matthew Bellamy (34).

Tidligere i år fødte Hudson stjerneparets første barn, Bingham, og det har vært lenge spekulert i både amerikansk og britisk presse at de har fintet ut verdenspressen og giftet seg i all hemmelighet.

Når Dagbladet møter Bellamy på et dansk slott utenfor København, røper han at han ikke har så mye han skulle sagt når det kommer til alt hemmelighetskremmeriet.

- Jeg kan ikke fortelle deg noe om disse bryllupstingene, for da får jeg kjeft når jeg kommer hjem, sier Muse-frontfiguren.

Paparazzotrøbbel For - når Bellamy er ute og reiser med bandet, sitter Hudson og Bingham og venter på ham hjemme i London. Siden begge foreldrene er kjendiser, har lille Bingham også fått smake på oppmerksomheten.

I fjor gikk det så langt at paret tilkalte politiet da flere paparazzofotografer brøt seg inn i huset deres for å få bilder av den nyfødte.

- Det var en helt forferdelig følelse. Det er ok for oss å bli tatt bilde av, vi er voksne, men det er jo snakk om en liten baby som man som forelder skal beskytte. Så da hjemmet vårt ble invadert, følte jeg meg ganske så hjelpeløs, sier Bellamy.

Bekymret og redd Han forteller videre at det å bli pappa har inspirert ham til å skrive flere av låtene på Muses kommende album «The 2nd Law».

- Låta «Follow Me» starter med et opptak jeg gjorde av hjerterytmen til sønnen min da han var nyfødt. Den handler om hvor vilt det er å bivåne en fødsel og følelsen av å holde barnet sitt for første gang. Å få barn har åpenbart påvirket måten jeg skriver låter på. Jeg begynner å tenke på hvilket samfunn sønnen min vil vokse opp i og hvordan verden kommer til å utvikle seg de neste 20-30 åra. Når man ser på nyhetene, og begynner å tenke på hva som skjer rundt en, blir man litt bekymret og redd.

PÅ JOBB: Matthew Bellamy på scenen med Muse. Foto: NTB Scanpix
PÅ JOBB: Matthew Bellamy på scenen med Muse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I begynnelsen av juni la Muse ut en to minutter lang smakebit fra det kommende albumet, med klipp fra flere av låtene. At en liten del av klippet besto av en dubstep-aktig sekvens, falt en del av blodfansen tungt for brystet. Bandet har også slått fast at de er mer inspirert av elektronisk musikk på deres sjette album enn tidligere.

- Det motsatte av kjærlighet er ikke hat. Det er likegyldighet. Det at fansen engasjerte seg i smakebiten, at de hørte på den og ville diskutere den, er kult. Det er mer interessant på den måten. Det hadde vært verre om de ikke brydde seg, sier Bellamy.

Kritisert Også den offisielle OL-låta deres «Survival» har fått en god porsjon kritikk. Anmeldere i britiske medier har kalt kombinasjonen OL og Muse for «corny».

- Noen av sangene vi har laget tidligere, som «Map of the Problematique» og «Butterflies and Hurricanes», har blitt brukt mye i sportssendinger. Det er mulig at det er på grunn av aggresjonen og det høye energinivået at vi slår såpass godt an hos dem som bestemmer musikken i disse innslagene. «Survival» er så ekstrem at den er morsom. At den er corny synes jeg er helt ok. Den høres kanskje veldig seriøs ut, men det er et element av humor i den. Den er «over the top» med vilje, forteller Bellamy.

HOLLYWOOD-FRUE: Kate Hudson slo gjennom i den Oscar-belønte filmen «Almost Famous». 
Foto: Filmweb
HOLLYWOOD-FRUE: Kate Hudson slo gjennom i den Oscar-belønte filmen «Almost Famous». Foto: Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media