Anmeldelse: Lil Wayne - «Tha Carter V»

Har for lengst mistet sin «best rapper alive»-status

Til tross for sitt revitaliserte potensiale, roter Lil Wayne bort «Tha Carter»-finalen i en overdose av låter.

Foto: Young Money Entertainment
Foto: Young Money Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Når det kommer til lojalitet er rapmusikk i sin egen liga. Sjelden blir artister fortere utropt til ”legender” enn i nettopp denne sjangeren. Like fort flytter fansen også fokuset over på neste stjerneskudd, for deretter å avfeie gårsdagens helter.

Lil Wayne har overlevd uvanlig lenge i dette nådeløse klimaet. Det første soloalbumet kom for 19 år siden, men som en del av Cash Money-gruppa Hot Boy$ startet den profesjonelle rapkarrieren hans allerede som 14-åring.

Da Wayne ifølge hiphopens brutale beregninger var ment å falle av, skrudde han derimot isteden opp relevansen med «Tha Carter II» i 2005. Et uventet steg opp i rappens toppliga fra en artist som fram til da hadde blitt ansett av mange som en medioker sørstatsrapper.

Disse holdningene handlet selvsagt vel så mye om den manglende respekten for regionens utøvere opp til dette tidspunktet. Likevel var det liten tvil om Wayne for alvor hadde steppet opp gamet sitt.

Den nyfunne statusen skulle følge ham de neste fem årene gjennom utallige gjesteopptredener og ikke minst det kommersielle karrierehøydepunktet «Tha Carter III», før en overhengende mangel på selvinnsikt – både hva gjelder musikk og toleranse for kodein – resulterte i horrible utgivelser som «Rebirth» og «I Am Not a Human Being».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer