<strong>INGEN LØSNING:</strong> Sjef i TVNorge og SBS Discovery, Harald Strømme, forhandler fortsatt med Canal Digital for å finne en løsning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INGEN LØSNING: Sjef i TVNorge og SBS Discovery, Harald Strømme, forhandler fortsatt med Canal Digital for å finne en løsning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Har forhandlet i 10 dager, fortsatt svarte skjermer

Ingen enighet mellom Canal Digital og Discovery.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De mye omtalte forhandlingene mellom Discovery Networks og Telenor-eide Canal Digital, har ført til fortvilelse for  mange tv-seere.

Partene har vært i forhandlinger i flere måneder, men de kom ikke i mål før fristen natt til 1. februar.

Mer enn én million norske husstander står derfor uten TV-Norge og de andre Discovery-kanalene etter at dialogen gikk i stå.

Partene har ikke nærmet seg en løsning på 10 dager.

Og heller ikke i dag kan noen love at det tas grep i saken.

- Det er ikke mye nytt å melde. Men målet er å få løst dette så fort som mulig, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery til Dagbladet.

Utover det vil han ikke kommentere saken.

Staten ikke part i saken Motparten Telenor og Canal Digital er like taus.

- Det er fortsatt dialog, men jeg har ingen kommentarer til innholdet i dialogen, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital.

I forrige uke var partene i møte hos kulturdepartementet, men heller ikke staten vil ta grep for å fremskynde en avtale.

- Telenor ba om et møte med departementet for å orientere om situasjonen. Det fikk de ja til, forteller kommunikasjonssjef ved Kulturdepartementet, Hanne Gjørtz.

-  I og med at den ene parten i konflikten ba om et møte fant departementet det riktig å invitere også den andre parten for å gi dem muligheten til å orientere fra sitt ståsted. Det ble i møtene understreket at staten ikke er part i saken, men at vi av hensyn til tv-seerne håper partene finner en løsning.

Forbukerrådet fortviler Forbrukerrådet har fått rekordmange henvendelser fra frustrerte tv-kunder, etter at 2,8 millioner nordmenn står uten tilbudet de har betalt for.

Forbrukerrådet protesterer mot at kabelleverandørene har monopol på tv og Internett, og at det praktisk talt er umulig for publikum vil bytte leverandør.

Forbrukerombudet mener det er ulovlig
, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.

Seerne har engasjert seg i tv-krangelen over hele landet. Terje Grøndals klagemelding til Canal Digital er en av dem som ble hyllet av tusener denne uka.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer