DEBATT

Har framstått som sterk, synlig og dyktig

 I løpet av 2017 tipper jeg vi får se Hindsbo både på «Skavlan» og «Nytt på nytt».

Har framstått som sterk, synlig og dyktig
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nasjonalmuseet skal inn i et nytt fantastisk bygg. Det store spørsmålet den siste uken har vært hvem som skal lede institusjonen inn i fremtiden. Flere kandidater ønsket å ta over direktørstolen, men som blant annet Agnes Moxnes antok ble det Karin Hindsbo som stakk av med seieren, rett og slett fordi hun er den som er best kvalifisert.

Å kunne engasjere til debatt og skape engasjement omkring kunst er en av de viktigste kvalitetene til en direktør. Man må formidle eget utstillingsprogram og ville nå bredt ut. Og det kan Karin Hindsbo. Hun er 42 år, men har ledet både KODE og Sørlandets Kunstmuseum. Hun insisterer på kunstens betydning og symbolverdi, og kommuniserer det i en lettfattelig form.

Å formidle kunst til et bredt publikum krever mer enn et godt program.

Kunstens virkelige aktualitet må formidles av lederne gjennom de medieplattformene som finnes. Offensive, utadvendte ledere som liker rampelyset, er viktig. Skal innholdet bli belyst, må lederne ut i media og sørge for å sette kunstens aktualitet på kartet.

Som direktør ved KODE og Sørlandets Kunstmuseum har Hindsbo fremstått som en sterk, synlig, tydelig og dyktig leder. Hun har styrket økonomien ved KODE og økt besøkstallene. Hun publiserer artikler, starter debatter og setter agenda. Hun snakker om kunst og knytter kunsten til aktuelle problemstillinger til hendelser og samtiden vi alle er en del av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer