DEBATT

Debatt: Politikk

Har Frp mer makt i regjeringen enn Høyre ønsker å innrømme?

Lenge har vi ventet på at Erna Solberg skal rydde opp i egne rekker, og ta et oppgjør med ministere som kommer med det ene skandaløse utspillet etter det andre. 

INGEN REAKSJON: Ikke engang når nestlederen for Utenriks- og forsvarkomiteen, Christian Tybring-Gjedde, ser ut til å argumentere for å la spedbarn dø av sult, kommer det noen reaksjon fra regjeringens overhode, skriver innleggsforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN REAKSJON: Ikke engang når nestlederen for Utenriks- og forsvarkomiteen, Christian Tybring-Gjedde, ser ut til å argumentere for å la spedbarn dø av sult, kommer det noen reaksjon fra regjeringens overhode, skriver innleggsforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 20. januar overtok Donald Trump makten i USA og tiltrådte offisielt som president. Jeg har lært meg mange ting av det sirkuset som kalles for amerikansk valgkamp. En av tingene jeg har lært er at det ikke er tilstrekkelig å kun kritisere den parten som står for diskriminering og splittelse. Vi må også vie vår oppmerksomhet mot de parter som støtter slike krefter.

I Norge er det Frp som har vært drivkraften bak økt polarisering, samtidig som deres retorikk demoniserer og avhumaniserer menneskegrupper. Siden de og Høyre overtok regjeringsmakten, med KrF og Venstre sine velsignede hender, kan det virke som strategien har vært å normalisere det ekstreme og det uhørte har blitt hverdagskost. Hvilke eksempler tenker jeg på? Ministere som bruker negative karakteristikker for å beskrive sine meningsmotstandere blant innbyggerne.

Angrep på institusjoner som eksempelvis kirka når de oppfordrer til å hjelpe flyktninger. Svartmaling og motarbeidelse av viktige interesseorganisasjoner som har en demokratiserende funksjon for samfunnet. Oppfordring til sensur og boikott av media når de er kritiske til regjeringens utspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer