TV-profil Haddy Njie:

- Har gått årevis i terapi

Haddy Njie har alltid vært fryktdrevet i sine karrierevalg. Men nå forsøker hun å slippe tanken om andres forventninger, og gjøre ting hun selv har lyst til.

TILBAKETRUKKET: Haddy Njie (42) har tatt et bevisst valg om å trekke seg tilbake fra rampelyset. Foto: Bjørn Langsem
TILBAKETRUKKET: Haddy Njie (42) har tatt et bevisst valg om å trekke seg tilbake fra rampelyset. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mange av oss blir så opptatt av andres forventninger at det er vanskelig å kjenne hva som er rett for oss selv. Og når tråkker jeg over andres grenser? Sånne ting er kjempevanskelig å navigere, sier Haddy Njie (42).

Foran henne på bordet ligger barneboka «Dans!». Den handler om ei jente som prøver å finne en måte å være seg selv som kjennes riktig for henne, og om hennes venn som forsøker å være lojal, forteller Njie. Hun har lenge villet relansere debutboka si fra 2008, og gi den en ny ramme nå som hun selv er blitt eldre, opplevd mer og ikke minst blitt mor.

- Den viktigste jobben man gjør som foreldre, er å få barna til å kjenne på hvor grensene går mellom deres egne og andres integritet og ønsker. De fleste av oss kjemper med det samme hele livet, sier hun tankefullt.

Om kontroversene

Boka er inspirert av at hun som tenåring selv slet med å fri seg fra andres blikk og forventninger, og hun gjerne vil gi andre barn og unge inspirasjon til å snakke om temaene. Mens hun snakker er det likevel lett å trekke paralleller til forventningene rundt henne etter at daværende samboer, nå ektemann, og Ap-topp Trond Giske ble anklaget for seksuell trakassering. Kanskje kan man tolke inn paralleller til debattene rundt hennes egen bok om saken, og kontroversene som fulgte den. Men Njie vil ikke si særlig om det.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer