Spiller westernskurk i «Westworld»:

- Har gått glipp av mye fint her i Norge

Birollen som drapsrobot i «Westworld» har lagt bånd på Ingrid Bolsø Berdal i årevis.

ROBOTISK: Ingrid Bolsø Berdal skyter fra seg som robotskurk i HBO-serien «Westworld» denne høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROBOTISK: Ingrid Bolsø Berdal skyter fra seg som robotskurk i HBO-serien «Westworld» denne høsten. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Hvis du følger høstens store HBO-serie «Westworld», vet du at Ingrid Bolsø Berdal dukker opp som en robot med større drapslyst enn de fleste.

Science-fiction-serien forteller den intrikate historien om en fornøyelsespark fylt med livaktige roboter som lar besøkende fordype seg i fiktive handlingslinjer i en klassisk Ville Vesten-verden, og har hatt en lang vei til tv-skjermen.

Allerede i 2013 ble det klart at HBO ville lage en serieversjon av filmen fra 70-tallet, og året etter kom meldingen om at Bolsø Berdal hadde landet en rolle i storsatsingen.

Lang prosess

Innspillingen ble en langdryg affære, som på et tidspunkt ble satt på pause mens serieskaperne la siste hånd på manus for sesongavslutningen, som nå nærmer seg tv-skjermene.

Bolsø Berdal legger ikke skjul på at prosessen har vært lang, også for henne.

- Det har vært utfordrende, det må jeg si. Det har vært mye start og stopp, og usikkerhet om når ting skulle settes i gang igjen. Så jeg har gått glipp av mange fine ting her i Norge, noe som har vært trist, særlig når jeg i ettertid ser at det hadde latt seg gjøre likevel, sier skuespilleren og legger til:

- Men det har også gjort at jeg har fått kjenne etter hva som betyr mest, så jeg merker jo hvor godt jeg liker å være her hjemme også. Og så er jo dette i aller høyeste grad et i-landsproblem.

WESTWORLD: Ingrid Bolsø Berdal i episode fire av Westworld som går på HBO Nordic. Video: HBO Vis mer Vis mer

Selv om mange kanskje tror hun har tatt flyttelasset med seg til Hollywood for godt, har nordtrønderen fast adresse Oslo.

- Nå er jeg veldig klar for å gjøre ting her i Norge. Når man tar jobber utenfor landet i blant, føles det som alle tror jeg aldri er hjemme, så jeg vil gjerne formidle at jeg er her!

Hemmeligheter

Handlingen i serien har skapt store spekulasjoner, både om hva som er fornøyelsesparkens egentlige hensikt og hva de ulike karakterene skjuler for hverandre. Bolsø Berdal forteller om et ekstremt hemmelighetskremmeri under innnspilling:

- Manuset vi fikk, låst med passord og vannmerket med navn, slettet seg selv hvis man prøvde å ta screenshot av det. Så hemmelighetsfullt var det, sier skuespilleren.

Hun forteller ellers om et prosjekt fylt av fine folk og at hun fikk ekstra god kontakt med både danske Sidse Babett Knudsen, som spiller streng forretningskvinne, og Rodrigo Santoro og Angela Sarafyan, henholdsvis yppersteskurk og prostituert i westernbobla «Westworld».

Og Bolsø Berdal lover at hun kaster seg opp på hesteryggen igjen hvis hun får tilbud om å delta i en eventuell andre sesong:

- Det har jeg så absolutt lyst til, og så har jeg lyst til å klare å kombinere det med jobbing her i Norge også.

Noe hun allerede har klart å kombinere med «Westworld»-jobbingen er å legge stemme på den norske animasjonsfilmen «The Absence of Eddy Table». Der fikk hun jobbe sammen med sitt store sang- og musikerforbilde fra ungdommen, Mike Patton fra grupper som Faith No More og Mr Bungle. Og dét var stort, det:

- Det er faktisk noe av det største som har skjedd meg, å spille i samme film som Mike Patton!

«Westworld» ses på HBO Nordic hver mandag for tida.