- Har gitt opp å bli voksen

ROSKILDE (Dagbladet): - Når du er 20 er du bohem, men lever du det samme livet når du nærmer deg 40 ser folk på deg som en boms, erkjenner Michael Krohn. De siste ti åra har den Roskilde-aktuelle Raga Rockers-sjefen strevd for å bli voksen, men han erkjenner at slaget er tapt.

I går tuslet Krohn inn på Roskilde-sletta for første gang siden 1978. Den gangen var han en frika forsøksgymelev på tur med kompisgjengen. Forspiste seg på Mor Toves Æbleskiver gjorde han også.

I år er han og resten av Raga Rockers her som nattlig norsk trekkplaster på den hvite scenen.

- Det er den første utenlandsjobben vår på 15 år. Vi får 20000 spenn for å spille her. Det er ikke nok til å dekke turen for bandet, men likevel utrolig fett å spille her nede, sier Krohn og smiler fornøyd.

Bitter

Like fet har ikke de siste års tilværelse vært for en av norsk rocks store personligher. Gjeld til skattemyndighetene på totalt 300000 kroner har gjort livet surt.

- Det har vært jævlig slitsomt. De (skattemyndighetene, red.anm.) har tatt alle TONO-inntektene mine. Dermed har jeg sittet igjen med mindre enn de som går på sosialen. Det er ikke noe nytt at man ikke blir rik av rock'n'roll. Men dette har vært tøft, erkjenner han.

Krohn har måttet ty til diverse strøjobber for å få endene til å møtes.

- I den siste jobben jeg hadde, drev jeg med spørreundersøkelser. Jeg gikk på gata og spurte hva folk syntes om forskjellige produkter.

- Er du blitt bitter av motgangen?

- Om jeg er bitter? Jo, litt bitter har jeg vært. De som sier at penger ikke betyr noe er de som har nok av det.

Krohn vil nødig stå fram som en sytete artist, men han betegner de siste fem åra som svært frustrerende.

Kjipt på lager

- Det er på en måte greit å ha vanlige jobber slik at man ser hvordan streite folk har det. Men ni-til-fire-verdenen er bare ikke helt meg. Det er kjipt å gå på et lager og dytte traller en hel dag når man går svanger med en ny låt, sier han.

Platesalget har også strandet for Raga de siste årene. Bedre ble det ikke da «Til helvete med Raga Rockers» ble belønnet med terningkast én i Norges største avis.

- VG-anmelder'n sparket en halv årslønn under beina mine med den ener'n.

- Jeg digger Raga!

Men nå begynner Krohn å se slutten på både skattegjeld og annen motgang.

- Jeg har prøvd å bli voksen i ti år, men nå har jeg gitt opp. Jeg blir bare sugd inn i musikken gang etter gang. Nå har jeg låter til to plater i huet. Tenningen er på topp. Jeg vil nødig virke blærete, men Raga er faktisk mitt desiderte favorittband om dagen. Jeg digger Raga. Den følelsen jeg får når vi øver er bare helt unik, stråler Krohn.

Roskilde-jobben er selvsagt også en stor opptur for bandet.

- Det beste er at det er vår egen fortjeneste. Vi har hatt gående en underskriftskampanje på nettet med flere hundre fans involvert. Og resultatet ble at vi fikk spillejobb her!

Før nattas konsert giret Krohn seg opp med litt tequila og øl.

- Jeg blir gira av det. Men det gjelder å passe seg. Det er som med bilkjøring: Man kjører bedre med en halvliter innabords, men dårligere med to.

KUL FYR: Michael Krohn foran den hvite scene på Roskilde-sletta, der han og Raga Rockers gikk på ved tre-tida i natt.