Har gjort sitt siste kupp

Nordisk Film og TV legges ned.

KJEMPESUKSESS: «Olsenbanden jr.»-filmene har vært en gigantsuksess på norske kinoer. Men filmene har ikke gitt nok inntekter. Nå legger Nordisk Film ned sin produksjon av barnefilmer. Foto: FILMWEB
KJEMPESUKSESS: «Olsenbanden jr.»-filmene har vært en gigantsuksess på norske kinoer. Men filmene har ikke gitt nok inntekter. Nå legger Nordisk Film ned sin produksjon av barnefilmer. Foto: FILMWEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nordisk Film & TV har vært den største leverandøren av norsk barne- og familiefilm de siste åra, og har mottatt godt over 200 millioner kroner i offentlig støtte.

Men nå er det slutt.

Det danskeide selskapet legger ned sin filmproduksjon med øyeblikkelig virkning. Dermed blir det blant annet slutt på «Olsenbanden jr.»-serien, som har hatt svært gode besøkstall på norske kinoer.

Nedleggelsen kommer som en følge av en endring i støtteordningene for film, ifølge Nordisk Film-direktør Stein-Roger Bull.

Barnefilm en risikoMens barnefilm tidligere har kunnet få 100 prosent i billettstøtte, kan en norsk film fra 1. januar være maks 75 prosent finansiert av offentlige midler.

Ifølge Bull blir risikoen ved å investere i barnefilm da for stor.

- Dette kommer som et resultat av en ny ordning vi har protestert kraftig mot i et år. Nå som den nye ordningen likevel blir innført, har vi kommet til at vi ikke kan ta risikoen det vil innebære å lage barnefilmer, sier han.

«Olsenbanden jr. på rocker?n» (410 000 besøk), «Olsenbanden Jr. går under vann» (329 000), «Ulvesommer» (263 000) og «Venner for livet» (194 000) har vært god butikk for Nordisk Film, men ikke god nok til at eierne ønsker å fortsette under den nye ordningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer