Har han skrevet krim slik han lager reklame?

Kjetil Try kan bedre enn dette.

ALLSIDIG MANN: Reklamegründer Kjetil Try kan også skrive krim, men denne gangen gjør han det litt for lettvint, mener vår anmelder. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
ALLSIDIG MANN: Reklamegründer Kjetil Try kan også skrive krim, men denne gangen gjør han det litt for lettvint, mener vår anmelder. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Reklamegründer Kjetil Try er ute med sin fjerde krim, «Frels oss fra det onde». Hans forrige het «La de små barn komme til meg», så Try fortsetter å hente titlene sine fra Bibelen. Denne gangen kretser handlingen rundt det noe forslitte temaet mennesker som legger ut falske profiler av seg selv på internett.

Romanen handler med andre ord overhodet ikke om det tittelen antyder.

Friksjonsløst

En kvinne blir funnet drept, kroppen er snittet opp fra halsen til underlivet, og i såret har drapsmannen fylt vaskepulver. Kvinnens mac er dessuten forsvunnet. De to etterforskerne Rolf Lykke og Parisa Sadegh har bare disse to sporene å gå etter. Så viser seg at avdøde drev med dating på internett, og etterforskernes hypotese blir ganske raskt at hun har kommet i kontakt med drapsmannen der.

Try beveger seg kjapt gjennom etterforskningens ulike stadier, og selv om han legger ut blindspor underveis, er veien ganske strak fra begynnelsen til slutten. Mangelen på langsom og møysommelig avdekking av gåten oppveies i en viss grad av Trys evne til å fortelle historien effektivt. Han holder hele tiden fokus på handlingen, og teksten er så godt som fri for dødpunkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer