DEBATT

Har hip hop penis?

Når norsk hip hop-historie skal oppsummeres med en av årets største fester, gjøres det uten en eneste kvinne på programmet.

MANNSTUNGT: Klubbkonseptet Juicy feirer norsk hip hop i morgen med 22 navn på på plakaten. Ingen av dem er kvinner. Her er en av morgendagens trekkplaster, Tommy Tee, med følge under utdelingen av Spellemannprisen 2015.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MANNSTUNGT: Klubbkonseptet Juicy feirer norsk hip hop i morgen med 22 navn på på plakaten. Ingen av dem er kvinner. Her er en av morgendagens trekkplaster, Tommy Tee, med følge under utdelingen av Spellemannprisen 2015. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Med hele 22 navn på plakaten blir morgendagens såkalte oppsummering av norsk hip hop-historie, en av årets største hip hop-begivenheter. Det er klubbkonseptet Juicy som står bak, og festen arrangeres for andre gang.

I fjor hadde de med én kvinnelig artist på det like store programmet: MC Cey. Dermed blir det faktisk historisk i år, når de ikke engang har med én.

Slipp meg ut av denne ryggende bussen, for jeg kan krabbe raskere inn i fremtiden.

Blant navnene på årets plakat finner vi Cezinando, King Skurk One, Tommy Tee og Linni. Tross den potensielle misledelsen i navnet, er sistnevnte også en mann — en maskert rapper fra Yoguttene. Men noe nærmere enn det kommer vi ikke til en reell kvinnelig artist på programmet.

Konferansierene for kvelden er DJ Herkules og Øyvind Holen. DJ-ene: Patski Love og Chris Stallion. Blant de fire var det i hvert fall én kvinne. Neida, selvfølgelig ikke.

Glemte du at vi snakker om norsk hip hop-historie?

Norsk hip hops relativt korte historie er mangelfull. Det poengterer musikkviter Martin Bjørnersen i en Facebook-oppdatering fra NRK P3-programleder Christine Dancke. Hun stiller spørsmål ved arrangementets ikke-eksisterende kvinneandel, hvor Bjørnersen aktivt forsvarer arrangøren av Norsk hip hop-historie, Patrick Hauge. Bjørnersens sterkeste argument er at Hauge ikke kan gis skylden for at norsk hip hop-historie faktisk har hatt en mangel på kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer