Har hovedrolle i ny NRK-serie

Hadia Tajik skal representere norske verdier i utlandet.

KAN HUN RIKKES? Hadia Tajik sendes ut som representant for typisk norske meninger i ny NRK-serie. Dødsstraff, barneoppdragelse og aktiv dødshjelp er temaene hun skal bryne seg på. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAN HUN RIKKES? Hadia Tajik sendes ut som representant for typisk norske meninger i ny NRK-serie. Dødsstraff, barneoppdragelse og aktiv dødshjelp er temaene hun skal bryne seg på. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag har NRK-programmet «På bortebane» premiere på statskanalen.

Serien går over tre deler og følger Ap-topp Hadia Tajik på reise verden rundt for å utfordre egne oppfatning på dødsstraff, barneoppdragelse og aktiv dødshjelp.

I tirsdagens premiereepisode møter Tajik blant annet en som venter på egen henrettelse, samt dem som mener den dødsdømte fortjener å dø.

22/7 og dødsstraff - Det gjorde sterkt inntrykk på meg som menneske, sier hun om møtet på Death Row, og legger til:

- Som politiker var det også veldig krevende å skulle diskutere disse sakene med folk som har reflekterte argumenter, som vet hva de snakker om, men har synspunkter som er langt unna det vi har i Norge.

Tajik er sendt ut av NRK som en representant for typisk norske verdier i de tre saksområdene. Da hun skulle forsøke å overbevise en amerikansk universitetsprofessor om hvorfor dødsstraff er feil, fikk hun et gufs fra fortida i retur. Rettsprosessen mot Anders Behring Breivik ble nemlig holdt imot den norske holdninga til dødsstraff.

- Det var jo veldig interessant at noe vi er så stolte av i Norge, var noe som ble sett ned på. Å skulle diskutere dødsstraff med en person som har jobbet hele livet med saken var vanskelig. Men jeg tror det koker ned til ulikt verdisyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer