Har hovedrollen i filmen om en av verdens mest legendariske kunstnere

En ny film om pop-kunstens far, Andy Warhol, er på trappene. Hovedrollen fylles av ingen ringere enn Jared Leto.

NY JOBB: Skuespiller Jared Leto skal spille Andy Warhol. Foto: NTB Scanpix
NY JOBB: Skuespiller Jared Leto skal spille Andy Warhol. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ikke lenge siden skuespiller og musiker Jared Leto skapte overskrifter for sine svært eksentriske forberedelser til rollen som «The Joker» i den mørke superheltfilmen «Suicide Squad».

Nå melder magasinet Rolling Stone at superstjernen har takket ja til å portrettere den legendariske kunstneren Andy Warhol, også kjent som pop-kunstens fremste representant. Amerikaneren Warhol er kjent som maler, grafiker og filmkunstner.

Det biografiske prosjektet er titulert «Warhol», og det er manusforfatter Terence Winter («The Sopranos», «The Wolf of Wall Street», «Vinyl»), som skal adaptere livet til den eksentriske kunstneren til filmlerretet.

Både Leto og Winter er også oppført som produsenter sammen med Michael De Luca («American History X», «Captain Phillips», «The Social Network»).

Filmen «Warhol» skal baseres på biografien «Warhol: The Biography» av forfatter Victor Bockris som ble utgitt noen år etter pop-kunstnerens død, skriver Hollywood Reporter.

New York-baserte Andy Warhol ble bare 58 år, og døde uventet i 1987 av medisinske komplikasjoner etter en operasjon.

Ifølge Store Norske Leksikon var Warhol fra slutten av 1960-årene tilknyttet avantgardekunst-miljøet i New York, og stod blant annet sentralt i lanseringen av gruppen The Velvet Underground.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer