- Har ikke alle en del vonde ting i forholdet som man ikke orker å ta opp?

Nettopp dét skal Thomas Giertsen gjøre.

(Dagbladet): Siden september i fjor har komiker, produsent og skuespiller Thomas Giertsen (41) bydd på seg selv i sitcom-serien «Helt perfekt».

Til våren er han klar med nok en sesong med «pute-tv» på TVNorge, men denne gang skal ikke Giertsens problemer og pinlige øyeblikk alene være i sentrum.

- Det blir litt mer fokus på gjenkjennelige ting i parforhold, men i vår form og sjanger, sier Giertsen.

Barndomsvenn i gjesterolle Dagbladet møter den populære humoristen under lanseringen av TVNorges vårprogram for kommende år.

«Varg Veum»-skuespiller Trond Espen Seim og Henrik Mestad er blant dem som dukker opp i gjesteroller denne gang. Ine Jansen spiller fortsatt Giertsens kjæreste, og TVNorges programdirektør Eivind Landsverk har også en sentral rolle.

I tillegg dukker også en av Giertsen barndomsvenner opp, i rollen som tørrlagt alkoholiker.

- Han jobber med AAs 12-trinnsprogram, og ett av de punktene, jeg tror det er nummer ni, sier at du skal si unnskyld til alle du føler du har gjort noe galt mot. Det byr jo på litt ulike oppfatninger for oss to - jeg har jo min egen liste over hva han burde unnskylde, sier Giertsen.

Bekrefter sesong fire For også denne sesongen roter Giertsen seg opp i de pinligste situasjoner, det garanterer han. Han har så langt ikke opplevd idétørke, og mener «Helt perfekt»-teamet har mer enn nok å ta av.

TREDJE SESONG: Ine Jansen og Thomas Giertsen er nok en gang skjermaktuelle som kjærester. Foto: TVNorge
TREDJE SESONG: Ine Jansen og Thomas Giertsen er nok en gang skjermaktuelle som kjærester. Foto: TVNorge Vis mer

Så mye pinlig kan Giertsen rote seg opp i, at de allerede er i gang med den fjerde sesongen av serien.

- Hvorfor liker folk så godt å se at du driter deg ut, Giertsen?

- Det kan jeg nesten ikke svare på, sier Giertsen, før Landsverk tar ordet:

- Vi håper iallfall at det vi synes er morsomt er morsomt for seerne også.

Blir tobarnsfar Giertsen har fortalt det før: Alt er ikke oppspinn. Det finnes flere likhetstegn mellom skuespilleren og karakteren Thomas Giertsen. Men hvor går grensa?

- Det er mye meg. Og det er basert på ting som faktisk har skjedd. Jeg tok en personlighetstest for tre år siden, og vi så hvilke trekk som var egnet til å brukes i serien. Mye er basert på de trekkene der, sier Giertsen.

Med en premiereklar sesong av «Helt perfekt», og neste under planlegging, holder Giertsen seg i aktivitet. I tillegg er han kreativ leder for produksjonsselskapet Feelgood, som produserer blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen».

Nylig røpet også VG at Giertsen og samboeren Erle Kyllingmark venter barn nummer to. Det kommenterer han overfor Dagbladet.

- Ja, vi håper på det, sier Giertsen, som fra før av er pappa til Felix (3).

VENTER BARN NUMMER TO: I 2009 ble Thomas Giertsen og Erle Kyllingmark foreldre for første gang, til sønnen Felix. Nå venter de to sitt andre barn.

Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
VENTER BARN NUMMER TO: I 2009 ble Thomas Giertsen og Erle Kyllingmark foreldre for første gang, til sønnen Felix. Nå venter de to sitt andre barn. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer