IKKE BILLETTER NOK: Fra den røde løper under åpningen av filmfestivalen i Haugesund  i fjor høst. Jakob Oftebro, manusforfatter Petter Skavlan,  Odd-Magnus Williamson og Pål Sverre Hagen er i Los Angeles, men det er ikke sikkert alle får være til stede dersom «Kon-Tiki» vinner Golden Globe. Her fra filmens premiere i Haugesund i sommer. Foto: Scanpix
IKKE BILLETTER NOK: Fra den røde løper under åpningen av filmfestivalen i Haugesund i fjor høst. Jakob Oftebro, manusforfatter Petter Skavlan, Odd-Magnus Williamson og Pål Sverre Hagen er i Los Angeles, men det er ikke sikkert alle får være til stede dersom «Kon-Tiki» vinner Golden Globe. Her fra filmens premiere i Haugesund i sommer. Foto: ScanpixVis mer

Har ikke billetter til alle

«Kon-Tiki»-gjengen er på vei til Golden Globe-utdeling i Los Angeles. Men det er usikkert hvem som får være med inn.

(Dagbladet): Regissørene, manusforfatteren og flere av skuespillerne i «Kon-Tiki» er på vei til Los Angeles i anledning utdelingen av Golden Globe-prisene søndag. Filmen er nominert som den første norske noensinne.

Men det er usikkert hvor mange av dem som faktisk får være tilstede i Beverly Hilton Hotel når komikerne Tina Fey og Amy Poehler leder festforestillingen natt til mandag, norsk tid.

Underordnet «Kon-Tiki»-produsentene har så langt bare skaffet til veie fire billetter til showet. Siden regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, manusforfatter Petter Skavlan og hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen står øverst på prioriteringslista, kan det bety at Odd Magnus Williamson og Jakob Oftebro ikke slipper inn.

- Den amerikanske distributøren av filmen jobber med å skaffe flere billetter. Men å være inne i salen de to timene er egentlig helt underordnet, sier den norske produsenten av filmen, Aage Aaberge.

- Det er alt som foregår rundt Golden Globe-utdelinga, slik som PR-event, seminarer og fester, som er viktig, sier han.

Høye odds Aaberge sier det vil være alle muligheter til å følge prisutdelingen også for de som eventuelt ikke får et sete i salen der det hele foregår - blant annet på storskjermer i tilstøtende saler.

I går ble det klart at «Kon-Tiki» er nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. Golden Globe-vinnerne, som plukkes ut av utenlandske filmjournalister i USA, er ofte en god pekepinn på hvem som stikker av med den aller gjeveste filmstatuetten, som deles ut 24. februar.

Men den norske filmen må finne seg i å være en outsider i begge prisutdelingene. Ifølge nettstedet Goldderby, som ifølge Comoyo Filter samler eksperttips fra noen av USAs fremste kritikere og filmjournalister, er det «Kon-Tiki» som har lavest sannsynlighet for å motta Golden Globe.

Også oddsselskapene har liten tro på Golden Globe til Kon-Tiki, viser nettstedet Oddschecker.

«Kon-Tiki» kjemper mot østerrikske «Amour» og danske «En kongelig affære» om både Golden Globe og Oscar. De øvrige fremmedspråklige nominerte til prisutdelingen natt til mandag er franske «The Intouchables» og fransk-belgiske «Rust and Bone».

 

KVELDENS VERTER: Tina Fey fra «30 Rock» og Amy Poehler fra «Parks and Recreation» leder Golden Globe-utdelinga i Beverly Hills i helga. Foto: Scanpix/ AP Photo
KVELDENS VERTER: Tina Fey fra «30 Rock» og Amy Poehler fra «Parks and Recreation» leder Golden Globe-utdelinga i Beverly Hills i helga. Foto: Scanpix/ AP Photo Vis mer