Får kritikk: Nikolaj Coster-Waldau. Her på «Skavlan» for fire år siden, da han satte Alex Schulman på plass. Foto: NRK/SVT
Får kritikk: Nikolaj Coster-Waldau. Her på «Skavlan» for fire år siden, da han satte Alex Schulman på plass. Foto: NRK/SVTVis mer

Har ikke glemt «Game of Thrones»-stjernas drepende spørsmål på «Skavlan»: - Jeg hater den jævelen

Svensk forfatter til angrep på Nikolaj Coster-Waldau.

(Dagbladet): Fredag var «Game of Thrones»-stjerna Nikolaj Coster-Waldau på «Skavlan». Gjensynet med den danske skuespilleren vakte ingen gode minner hos forfatter, podcaster og medieentreprenør Alex Schulman.

- Altså, jeg hater den jævelen noe helt enormt, sier han ifølge Aftonbladet i podcasten «Alex og Sigge», som er blant Sveriges mest populære.

Ubehagelig møte: Alex Schulman på «Skavlan». Foto: NRK/SVT
Ubehagelig møte: Alex Schulman på «Skavlan». Foto: NRK/SVT Vis mer

Schulman har i tillegg til å gi ut flere bøker, markert seg som blogger, «Paradise Hotel»-programleder og talkshow-vert.

Nå forteller han hva som skjedde da han kom i diskusjon med Coster-Waldau på «Skavlan» for fire år siden. Den gang var også Schulmans kone Amanda med som gjest i programmet.

- Uforskammet

Ekteparet var på dette tidspunktet blant Sveriges mest profilerte mediepersonligheter, på hver sin kant.

- Jeg husker at jeg ikke hørte hva han sa, at han var konfronterende, fordi han lo hele tiden, sier Schulman i podcasten.

Sigge dikterade och jag skrev. Nu fick han, den jävla dansken!!

A post shared by Alex Schulman (@alexschulman) on

Det Coster-Waldau gjorde, var å sette spørsmålstegn ved hvorfor noen skulle være interessert i å følge kjendisparet og deres hverdag på sosiale medier.

- Så uforskammet, repliserte Schulman og forsøkte å le det bort.

- Når man ser en skuespiller, vil man ikke tenke på hva han spiste til frokost, fortsatte dansken på «Skavlan».

Dette poenget har Schulman nå grepet fatt i. Coster-Waldau, som spiller Jamie Lannister i «Game of Thrones», har nemlig begynt å bruke sosiale media selv siden sist.

Får kritikk: Nikolaj Coster-Waldau. Foto: NTB scanpix
Får kritikk: Nikolaj Coster-Waldau. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bokaktuell

- Han skaffet Twitter to måneder etter det intervjuet. Han har altså lagt ut over tusen innlegg. Han er en hysterisk twitrer. Og han har Periscope. En livestreamingtjeneste der han filmer seg selv og lar sine følgere og fans stille spørsmål om hva han spiser til frokost, og han svarer glatt på det, sier svensken.

- Han har Instagram der han daglig legger ut selfies. Slike filmer som er så forferdelige og uinteressante som han selv sa, fortsetter Schulman.

I tillegg til å raljere over «Game of Thrones»-skuespillerens bruk av sosiale media, har Schulman lagt ut et innlegg på Instagram der han bruker ord som «jævlig ubehagelig».

41-åringen er for tiden aktuell med boka «Glem meg», som handler om livet med hans alkoholiserte mor. «Glem meg» ble tildelt prisen for årets bok 2017 ved bokmessa i Gøteborg.