SJEKKER:  I kveldes episode av «Trekant» på NRK3, er sjekking tema. Til Dagbladet deler de tre programlederne Thomas Albertsen Dahlen, Marie Kinge og Pia Dailey Christoffersen sin beste og dårligste sjekketips. Foto: Sveinung U. Ystad
SJEKKER: I kveldes episode av «Trekant» på NRK3, er sjekking tema. Til Dagbladet deler de tre programlederne Thomas Albertsen Dahlen, Marie Kinge og Pia Dailey Christoffersen sin beste og dårligste sjekketips. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer

- Har ikke jeg sett deg før?

«Trekant»-programleder Pia fikk napp med tidenes mest tynnslitte replikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg sjekket opp kjæresten min med å si «har ikke jeg sett deg før?». Jeg hadde jo det!

- I ettertid har han sagt at det var det dummeste jeg kunne si, men at det funket. Han er skikkelig flau over det, sier Pia Dailey Christoffersen (22) til Dagbladet.

I kveld er det klart for sjette episode av det populære tv-programmet «Trekant». Tema er «sex som singel», eller «sjekking», som de tre programlederne raskt konkluderer med at det betyr.

Dagbladet har snakket med Pia, Thomas Albertsen Dahlen (19) og Marie Kinge (18), som villig deler sine beste sjekketriks - og det du ikke bør gjøre.

- Ikke løft jenter Pia møtte kjæresten sin før hun hadde fikk gode råd fra «en kvinnelig supersjekker» i NRK3-programmet, og det er ikke sikkert hun hadde brukt samme klisjé etter det.

- Det er viktig å smile og være blid, og ikke ta seg selv så høytidelig. Få oppmerksomheten til den du liker med å blunke, smile og kanskje heve glasset for en skål, sier Pia.

«Trekant»-programledernes beste sjekketriks

• Vær deg selv, smil og le.

• Vær naturlig, trivelig, blid og spontan.

• Vær selvsikker og by på deg selv, men ikke framstå som en drittsekk som bare vil ha oppmerksomhet.

• Få øyekontakt, og vis at du ønsker mer kontakt med personen.

• Ikke vær redd, bare kast deg ut i det.

• Vis interesse ved å blunke, smile og løfte glasset i en skål.

• Ikke mas og klag.

• Ikke vær redd for å ta initiativ.

• Vær litt kostbar.

• Ikke ta deg selv så høytidelig.

Den eneste hanen i kurven, Thomas, lærte av «Hunkalicious» at jenter elsker å bli løftet. Det tviler han sterkt på.

- Jeg tror ikke jenter liker å bli løfta, slik at gutten kjenner hvor mye de veier. Du bør ikke være så frampå at du virker som en drittsekk, men vær selvsikker og deg selv, råder Thomas.

Han er singel i dag, men vet godt hva som funker for å få jenter på kroken.

- Øyekontakt, smil og vær trivelig. Det kommer i hvert fall jeg langt med, forteller Thomas og ler.

Isknuser ble isfront Marie tror ikke hun er blitt bedre til å sjekke etter hun var med i «Trekant», og er ikke helt fortrolig med settingen.

- Jeg er ikke så glad i konseptet sjekking. Det blir så kleint. Det handler om å være naturlig og fatte interesse. Vær spontan og kast deg ut i det, uten å være redd, sier Marie.

Det du ikke bør gjøre

• Ikke bli for kontaktsøkende.

• Ikke send for mange tekstmeldinger på én dag om du ikke får svar.

• Ikke vær for pågående og så selvsikker at det bikker over.

• Ikke skryt for mye.

• Ikke løft jenter.

• Ikke bruk tynnslitte sjekkereplikker som «har ikke jeg sett deg før?».

Selv er hun blitt utsatt for noen klamme linjer.

- En fyr kom bort og sa «vet du hvor mye en isbjørn veier?». Jeg hadde hørt den før, og svarte «ja, nok til å bryte isen mellom oss». Jeg tenkte bare «wow, gjør du det her, tuller du med meg nå?». Løpet var kjørt for hans del, sier Marie.

Skeptisk til fyllesjekking Mot slutten av kveldens episode av «Trekant», er programlederne ute på byen for å sjekke. De tre ungdommene skåler åpenlyst i øl og vin.

Leder for Juvente, som er en ungdomsorganisasjon mot rusmidler, er skeptisk til å blande alkohol og sjekking.

- Det er lurt å begrense alkoholinntaket fordi man tar mange dårlige avgjørelser i fylla, også på sjekkeområdet, sier Adrian Farner Rogne.

- Men mange er nok nødt til å drikke for å tørre å sjekke, det syns jeg er trist og feigt, sier han.

Hareide syns det er greit Knut Arild Hareide i KrF mener det er en del av ungdomskulturen å drikke og sjekke.

Trekant

• NRK-program som hadde premiere 3. november.

• Går over 8 episoder, og ledes av Thomas Albertsen Dahlen (19), Pia Dailey Christoffersen (22) og Marie Kinge (18).

• Programmet skal «nysgjerrig og humoristisk utforske hva som finnes i den seksuelle verden der ute».

• Er det mest sette NRK3-programmet noensinne, med et seertall på 323000 i snitt.

• NRK UNGs første egenproduksjon.

- Når sjekking kommer opp, er alkohol en del av ungdomskulturen. Utelivet på byen er en sjekkearena. Men det skal ikke være sånn at man må drikke seg full for å sjekke, sier Hareide til Dagbladet.

Det er «Trekant»-programlederne enig i.

- Deter ikke nødvendig å drikke for å sjekke, men jeg tror mange syns det blir lettere da, sier Pia, mens Marie mener det kommer an på målet for kvelden.

- Man må ikke være full, det kommer an på målet for kvelden. Vil man ha en one night stand, trenger man jo ikke å vise så mye av sitt egentlige jeg, sier Marie.
Naturlig å vise drikking For NRK var det naturlig å ha alkohol som en del av sjekkeepisoden i programserien.

- Et utested er en naturlig arena for sjekking, og det er der unge mennekser møter hverandre. Derfor var det helt naturlig for oss å legge det til et utested. Der er det alkohol, sier Ungredaktør i NRK, Håkon Moslet.

- Ingen av programlederne er avholdsmennesker, og de nyter moderate mengder alkohol i serien, som de betalte for selv, sier Moslet.

EN DEL AV UNGDOMSKULTUREN: KrF-politiker Knut Arild Hareide mener ikke det bør være slik at man må drikke alkohol for å sjekke, men syns det er helt greit. Foto: Jacques Hvistendahl
EN DEL AV UNGDOMSKULTUREN: KrF-politiker Knut Arild Hareide mener ikke det bør være slik at man må drikke alkohol for å sjekke, men syns det er helt greit. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Dere hadde ingen betenkligheter med å så åpenlyst vise at de drikker?

- Dette er helt klart noe vi tenkte på. Ungdom er målgruppa, og vi var obs på dette når vi klippet programmet, sier Moslet.

NATURLIG MED ALKOHOL:  Ungredaktør i NRK, Håkon Moslet, mener det var naturlig å legge sjekkeprogrammet til et utested hvor programlederne åpenlyst drakk alkohol. Foto: Anders Grønneberg
NATURLIG MED ALKOHOL: Ungredaktør i NRK, Håkon Moslet, mener det var naturlig å legge sjekkeprogrammet til et utested hvor programlederne åpenlyst drakk alkohol. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer