Har ikke klart å unngå klisjeen

«Lukkertid» rasper ikke akkurat i sjelen, til tross for det alvorstunge temaet.

IKKE PÅ TOPP: John Rørdam har flere bøker bak seg, men debuterer nå som voksenromanforfatter. Foto: SCANPIX
IKKE PÅ TOPP: John Rørdam har flere bøker bak seg, men debuterer nå som voksenromanforfatter. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Vi utsletter oss selv med tomhet. Hele jævla menneskeheten er full av pisspreik.» Dette raser gjennom noen og førtiårige Petter da han er på møte som kreativ leder i et reklamebyrå.

Petter har alt; en vakker kone som elsker ham, barn, karriere. Men noe er galt. Petter har møtt veggen, som det heter. Han oppsøker en psykiater. Det setter i gang en reise i fortiden som skal avsløre en Petter som aldri riktig har vært i takt med seg selv.

Angst og svikPetters reise tilbake gir et innblikk i sønnens fødsel, der han bare delvis var til stede. Det gir innblikk i hans angstfylte valg om å bli samboer. Vi får høre om hans svik overfor familien, spesielt den ulykkelige moren. Og endelig enkelte barndomserindringer, også dem preget av en Petter som alltid var utafor «flokken».

Rørdam er selv kreativ leder i kommunikasjonsbyrået Dinamo. Han har skrevet kokebøker, med blant annet Arne Brimi. Han debuterte i fjor med barneboka «Victoria vil fly». Med «Lukkertid» debuterer han som skjønnlitterær voksenforfatter. Boka rasper ikke akkurat i sjelen, tiltross for det alvorstunge temaet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer