- Har ikke opplevd noe slikt siden Harry Potter

Ny vampyrbok rett til topps på boklista.

VAMPYRROMANTIKK: Kristen Stewart og Robert Pattinson spiller tenåringsjenta Bella og vampyren Edward i filmatiseringen av den første «Twilight»-boka. Nå suser bok nummer tre, «Formørkelsen», til topps på boklista. Foto: FILMWEB
VAMPYRROMANTIKK: Kristen Stewart og Robert Pattinson spiller tenåringsjenta Bella og vampyren Edward i filmatiseringen av den første «Twilight»-boka. Nå suser bok nummer tre, «Formørkelsen», til topps på boklista. Foto: FILMWEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): - Vi har ikke opplevd noe tilsvarende siden Harry Potter. Dette er et fenomen som ikke har noen ende, sier Gyldendal-redaktør Ingrid Greaker Myhren til Dagbladet.no.

Hun er redaktør for de norske utgivelsene av Stepehnie Meyers ungdomsserie «Twilight», som handler om kjærlighetsforholdet mellom tenåringen Bella og vampyren Edward.

- Enormt sugTenåringsjenter verden over har falt pladask for vampyrromansen. De fire bøkene i serien nærmer seg 45 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis, og er så langt det nærmeste vi har kommet suksessen til «Harry Potter»-bøkene.

Den norske oversettelsen av bok nummer tre, «Formørkelsen», ankom bokhandlene omkring 1. mai, og føk straks til topps på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Førsteopplaget var på 10 000 eksemplarer, men forlaget har allerede bestilt dobbelt så mange. De tre bøkene som har kommet på norsk nærmer seg nå et totalopplag på 100 000 eksemplarer.

- Det har vært et enormt sug etter boka. Vi har fått flere henvendelser hver uke. Nå har de begynt å spørre etter bok nummer fire, som kommer i november. Oversetteren vår skal ikke ha sommerferie, for å si det sånn, sier Greaker Myhren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer