Har ikke oversikt over 22. juli-dekning

Først mandagen etter terrorangrepet, begynte Nasjonalbiblioteket å lagre nettartikler. Det får eksperter til å reagere.

MASSIV DEKNING: Norsk presse hadde en massiv dekning av terrorangrepene 22.juli, og mediebildet endret seg fra minutt til minutt. Men Nasjonalbiblioteket samlet ikke inn noen av nettartiklene som ble publisert de tre første dagene. Foto: Berit Roald / Scanpix
MASSIV DEKNING: Norsk presse hadde en massiv dekning av terrorangrepene 22.juli, og mediebildet endret seg fra minutt til minutt. Men Nasjonalbiblioteket samlet ikke inn noen av nettartiklene som ble publisert de tre første dagene. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Den digitale kulturarven er en av de aller viktigste kildene til informasjon om vår tid, og bevaring av den er en viktig oppgave for Nasjonalbiblioteket», står det på Nasjonalbibliotekets hjemmeside.

I dag kan Dagbladet fortelle at Nasjonalbiblioteket likevel ikke har bevart noen av nettartiklene som ble publisert 22. juli, eller de to påfølgende dagene.

Innsamlinga startet først på mandag.

Direktør for Tilvekst og kunnskapsorganisering ved Nasjonalbiblioteket, Jonny Edvardsen, vedgår at dette er et problem.

- Medieforskere vil ha bruk for å se utviklingen minutt for minutt de første dagene. De kan selvfølgelig få tilgang til papir og etermedier, men det er synd at de ikke kan få tilgang til nettmediene, som kanskje var de som hadde størst dynamikk der og da, sier Edvardsen.

Vil endre regler Han forklarer at årsaken til at de ikke har samlet inn nettartiklene fra 22.juli og den påfølgende helga, er at konsesjonen fra Datatilsynet krever at de først må informere nettstedene før de samler inn informasjon. Da bomben smalt i Oslo hadde de ansatte gått for dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer