Har ikke sett barna på tre år

Debbie Rowe vitner i Jackson-saken.

For andre dag på rad sitter Michael Jacksons eks-kone Debbie Rowe i vitneboksen under den lange rettssaken mot popstjernen i Santa Barbara.

Rowe har vist sterke følelser og sagt «Faen ta deg!» til aktor da hun ble stilt et spørsmål. Hun beskriver Jackson som lett å lede og omgitt av lykkejegere. Da hun beskrev følelsene sine for popkongen, begynte hun å gråte.

Fortsatt gode følelser

- Det er flere Michaeler. Som om det er en Michael som er min og en som alle andre ser.

Hun kalte eksmannen en flott person og en flott far. På spørsmål om hun fortsatt betrakter Thriller-stjernen som en venn, svarte hun ja, men la til:

- Hvis han hadde snakket til meg.

Påtalemyndigheten har innkalt Rowe i forbindelse med et intervju hun gjorde på video etter at dokumentaren «Living with Michael Jackson» ble sendt på tv.

I dokumentaren kom det frem at Jackson delte seng med barn. Kort tid etter kom Rowes intervju, som forsvarte Jackson. Omtrent samtidig ble det også publisert et intervju med moren til gutten som Jackson nå er tiltalt for å ha misbrukt.

Har ikke sett barna på tre år

Løy på eget initiativ

Påtalemyndigheten vil vise at både Rowe og guttens mor på forhånd hadde blitt fortalt hva de skulle si om Jackson for å skape et positivt inntrykk av den misbrukstiltalte superstjernen.

Men i retten i går gjorde Rowe det klart at hun ikke hadde fått noe manus eller sett spørsmålene på forhånd. Hun sa at hun til og med hadde avvist å se spørsmålene før intervjuet, der hun skryter av Jacksons farsegenskaper og sier at hun ikke har overlatt barna til seg selv, men at de hadde det godt hos sin far.

Rowe innrømmet likevel at hun hadde løyet i opptaket, blant annet når hun roste Jackson som far.

Fikk ikke se barna

Hun medga også at hun trodde hun skulle få se barna når situasjonen hadde roet seg ned. Men slik gikk det ikke: Alle forsøk på å få kontakt, ble avvist.

I retten anslo hun at det var mellom to og et halvt og tre år siden hun sist så Paris og Prince, som hun er mor til.

Jacksons forsvarsadvokater prøver nå å stoppe Rowes vitnemål og få strøket gårsdagens uttalelser.