Har ikke tid til Bondevik

Både Kjell Magne Bondevik og Hilde Frafjord Johnson ville møte superstjernen Bono. Men de fikk nei til svar.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og statsminister Kjell Magne Bondevik ba begge om å få et møte med superstjernene i U2. Men de politisk engasjerte artistene hadde ikke tid til noen av dem.

-  Bono var positivt innstilt, men det var vanskelig å få til et møte i løpet av den korte tida han har til rådighet i Oslo, sier informasjonsrådgiver Odd Naustdal på vegne av statsministeren.

-  Utenriksdepartementet tok på embetsnivå kontakt med en bistandsorganisasjon med nære bånd til Bono, for å høre om det var mulig å få til et møte. Vi fikk til svar at Bono så positivt på å møte Hilde Frafjord Johnson, men at hans program i Oslo er så tett at det ville bli praktisk vanskelig å få det til. Da utviklingsministeren hadde planlagt ferie til dette tidspunktet uansett, fulgte vi det ikke videre opp, sier Ola Brevik, som fungerer som pressekontakt for Frafjord Johnsen mens hun og hennes faste informasjonsmedarbeidere har ferie.

UD fikk beskjed om at U2 bare flyr inn til Norge for å gjøre konserten, og ut igjen etter at den er ferdig.

Nå er Hilde Frafjord Johnson på ferie utenfor Norges grenser. Hun skal dermed ikke på U2-konserten i kveld, og det blir ikke mulig å få et spontant møte med den politisk sterkt engasjerte superstjernen. Også statsministeren har ferie, og ifølge Naustdal skal han ikke på konserten.

Arbeiderpartileder Jens Stoltenberg har ikke forsøkt å få et møte med Bono.

OPPTATT: Bono, The Edge og Adam Clayton flyr til Norge, opptrer og drar igjen. Da blir det ikke tid til å møte statsminister Bondevik. Foto: SCANPIX
OPPTATT: Bono, The Edge og Adam Clayton flyr til Norge, opptrer og drar igjen. Da blir det ikke tid til å møte statsminister Bondevik. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>GLED DERE:</B> Rapportene er entydige: U2 er storslag og de 40 000 som har billett kan se frem til en stor aften på Valle Hovin.