ETTERTRAKTET KONSERTREKKE: Kate Bush har ikke vært på turné på 35 år. Det gjør høstens konsertrekke i London rimelig ettertraktet. Her fra en enkeltopptreden i 1980. Foto: Stella Pictures
ETTERTRAKTET KONSERTREKKE: Kate Bush har ikke vært på turné på 35 år. Det gjør høstens konsertrekke i London rimelig ettertraktet. Her fra en enkeltopptreden i 1980. Foto: Stella PicturesVis mer

Har ikke vært på turné siden 1979, over 100 000 billetter er revet bort

Kate Bush-konserter utsolgt på 15 minutter.

(Dagbladet): Da Kate Bush (55) i dag la ut billetter til 22 London-konserter i august, september og oktober, ble de utsolgt på et kvarter.

Det er Hammersmith Apollo som får æren av å være vert for det spektakulære konsertcomebacket. Arenaen huser rundt 5000 publikummere per Bush-oppsetning, noe som vil si at til over 100 000 billetter har blitt revet bort.

Med en uovertruffen albumrekke og hits som «Hounds of Love», «Wuthering Heights», «Running Up That Hill» og «Babooshka» skapte Kate Bush malen for drømmeaktig, romantisk pop på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet.

Men hennes første og eneste turné som 20-åring i 1979 ga ikke mersmak og siden har hun knapt stått på en scene. Selv ikke vellykkede comebackskiver som «Aerial» og «50 Words for Snow» fikk lokket den ikke akkurat oppmerksomhetssøkende artisten tilbake i rampelyset - før nå.

Ingen nyheter foreløpig om verken nytt materiale fra Kate Bush, eller konserter andre steder enn London.