Anmeldelse: Anderson .Paak - «Oxnard»

Har ingen planer om å gjøre det behagelig for sine nye fans

Anderson .Paak lar hiphopen ta (litt for mye) overhånd på tredjealbumet «Oxnard».

Foto: Atlantic / Warner Music
Foto: Atlantic / Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det lå i kortene at Anderson .Paak skulle bevege seg videre nordover til Oxnard etter de karrieredefinerende strandbesøkene «Venice» og «Malibu».

Så du derimot fram til en direkte oppfølger av sistnevntes sjelfulle pelvisgaver, kan det hende at fødeby-hyllesten blir en noe mer utfordrende reise enn forventet. Denne gangen er det nemlig 32-åringens rap-alibi som for alvor får utfolde seg.

Ikke at soulen på noen som helst måte har blitt fjernet, noe både «Headlow» og det uimotståelige Kendrick Lamar-samarbeidet «Tints» slår fast i løpet av skivas første 15 minutter.

Men fra «Who R U?» snur fokuset i stor grad altså fra melodi til beats og bars. Og for all del, .Paak er absolutt dreven på mikrofonen – likevel har han alltid vært mest interessant som rapper i mindre doser rundt sitt fabelaktige melodiarsenal. Som på herlige «Smile/Petty», hvor et etterlengtet gjensyn med den drømmende (og skuffende nok ukrediterte) vokalen til LaToiya Williams glir over i hes funk-herlighet fra hovedpersonen selv.

I lengden betyr denne retningen et album med færre uforglemmelige spor enn sist. Hjulpet av tungvektere som Pusha T, J. Cole, Q-Tip, Snoop Dogg og selvsagt mentoren Dr. Dre, skal Anderson likevel ha for at han ikke lar seg friste til kommersielle snarveier, og heller velger uredd eksperimentering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer