Har ingen problemer med Norheims jøde-påstander

NRKs underholdningssjef mener uttalelsene på «Trygdekontoret»s Youtube-kanal er innafor. Seltzer skriver kronikk.

OPPHETET DEBATT: Det er særlig Elsabeth Norheims uttalelser i den bortredigerte, men nett-publiserte sekvensen om rike jøder som skapte rabalder etter onsdagens «Trygdekontoret». Charlo halvorsen (til venstre) forsvarer publiseringen. Foto: Dagbladet/NRK
OPPHETET DEBATT: Det er særlig Elsabeth Norheims uttalelser i den bortredigerte, men nett-publiserte sekvensen om rike jøder som skapte rabalder etter onsdagens «Trygdekontoret». Charlo halvorsen (til venstre) forsvarer publiseringen. Foto: Dagbladet/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ukas «Trygdekontoret» har fått kritikk fra mange hold for en uverdig behandling av temaet rasisme og diskusjon om et såkalt lidelsesmonopol.

I en sekvens som ikke var en del av selve programmet, men som er lagt ut som bonusmateriale på Trygdekontorets Youtube-kanal, sier pr-rådgiver Elisabeth Norheim «jeg er dritsjalu på jøder. De ble gassa, og etterpå var det bare å kjøpe hele dritten. De har bare kjøpt opp alt. Det er jo de rikeste folka overalt.»

Satt i kontekst Minerva-journalist Lars Akerhaug kaller sitatet konspiratorisk og motbydelig, samfunnsdebattant Yousef Bartho Assidiq skriver på NRK Ytring at Norheim «tråkker på alle de som mistet noen i konsentrasjonsleirene eller som lever med minnene fra Auschwitz». Nestleder ved Antirasistisk Senter, Ervin Kohn, har sagt til Dagbladet at kommentaren er antisemittisk.

Men til NRK.no forsvarer sjef i NRKs underholdningsavdeling, Charlo Halvorsen, og prosjektleder Eirik Sandberg Ingstad i Trygdekontoret beslutningen om å publisere Norheims utsagn.

- Jeg har ikke noe problem med at man legger ut slike meninger så lenge de blir satt inn i en kontekst, sier Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer