Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Har ingenting å takke ham for

Pushwagner møtte eks-vennen i retten.

HILSTE PÅ EKS-VENNEN: Kunsteren Pushwagner og hans tidligere støttespiller Morten Dreyer møttes i retten i dag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
HILSTE PÅ EKS-VENNEN: Kunsteren Pushwagner og hans tidligere støttespiller Morten Dreyer møttes i retten i dag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

||| OSLO TINGRETT (Dagbladet.no): Pushwagner har anlagt sak mot sin tidligere støttespiller Morten Dreyer for å få tilbake kunst han laget i en kritisk fase av livet sitt.

I morges møtte kunstneren sin eks-venn igjen i Oslo tingrett, og det var ingen tegn til forsoning.

- Jeg er pessimist, men ser lyst på livet. Karpe diem! Jeg er her for å få tilbake mine hovedverk, sa Pushwagner, egentlig Terje Brofos, før rettssaken begynte.

Tror på happy end
På spørsmål om Pushwagner har noe å takke Morten Dreyer for, kom svaret kontant:

- Nei.

Verdien av de rundt 2000 kunstverkene Dreyer sitter på har vært anslått til 30 millioner kroner. Dagbladet har tidligere skrevet at den reelle verdien i dag skal være mindre enn halvparten.

I en uavhengig verdivurdering utført av kunsteksperten Morten Zondag for Oslo tingrett, er verdien satt til mellom 10 og 15 millioner kroner.

Dreyer og Pushwagner håndhilste før de gikk inn i rettssalen. Et stort pressekorps er til stede for å dekke saken. Dreyer svarte følgende, på spørsmålet om hvordan det var å se kunstneren igjen:

- Mitt svar er at jeg tror på happy end uansett.

- Blir tøft
Pushwagners nåværende velgjører har fått rettens medhold i å være til stede som en støtte for kunstneren.

- Dette blir tøft for ham, men han er veldig innstilt på saken, sier Stray, som ber fotografene la være å ta bilder av ham.

Stray har holdt en svært lav profil i samarbeidet med Pushwagner.

Pushwagner stiller mandag med to advokater i retten. Kravet er å få tilbake bildene og rundt én million kroner i erstatning.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media