DEBATT

Har jeg forstått dette riktig, Fredrik Solvang?

Kjøtt på beinet.

BIFF: NRKs Fredrik Solvang har ikke trua på kjøttfri mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
BIFF: NRKs Fredrik Solvang har ikke trua på kjøttfri mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Man kan ikke kalle seg en del av kommentariatet uten å være fast «Dagsnytt 18»-lytter. For en Fredrik Solvang-entusiast som meg var derfor gleden stor da mitt idol skrev kronikk. Dagsnytt Attens programleder synes nemlig kjøttfri mandag er noe ordentlig dritt og har funnet forskning som viser at man kan fortsette å synes kjøttfri mandag er noe ordentlig dritt med god samvittighet.

Fredrik Solvang har lært meg tre ting om klimasaken. For det første: Det ikke er noe vits i å kutte det røde kjøttet. Kjøttfri mandag tilsvarer ikke mer CO₂-utslipp på årsbasis enn en tur til hytta. For det andre: Da er det vel ikke så farlig å ta seg en biltur til hytta en gang blant heller? Og for det tredje: Siden én persons kjøttforbruk tilsvarer én hyttetur, må en familie på fire kjøre hver sin bil til hytta. Ellers så går ikke klimaregnskapet til Fredrik Solvang opp.

Forrige helg dro vår lille familie på hytta Fredrik Solvang-style. Slik gikk det for seg:

08:13: Etter en biff-frokost gjør familien seg klar for avreise. De siste bagene pakkes i hui og hast. Min vakre kone styler håret for å få en luftig frisyre. Hun bruker en gammeldags Elnett-hårspray som har stått på badet siden 1984. Disse gamle sprayflaskene inneholder kluorflorkarboner som har opptil 12000 ganger sterkere klimaeffekt enn CO₂. På pur faen holder hun knappen på hårsprayen inne i flere minutter, slik at hele flaskas klimafarlige innhold tømmes ut i luften. Våre to tenåringsbarn får hosteanfall av all hårsprayen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer