Munch:  De ansatte ved Munch-museet hadde mange spørsmål til museumsledelsen under dagens allmøte. Foto: Jacques Hvistendahl
Munch: De ansatte ved Munch-museet hadde mange spørsmål til museumsledelsen under dagens allmøte. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Har kjørt økonomien i grøfta på rekordtid

De Munch-ansatte stilte museumsledelsen til veggs.

I dag morges møtte de ansatte ved Munch-museumet ledelsen til et allmøte for å diskutere den vanskelige situasjonen ved museet. Etter flere års økonomisk underskudd skal nå 16 årsverk kuttes for å spare penger.

- Blant annet stilte vi spørsmål om økonomistyring, og hvordan museet på rekordtid har kjørt økonomien i grøfta, sier talsmann for de ansatte, Sture Portvik, til Dagbladet.

Portvik har intill videre tatt rollen som talsmann for de ansatte. Det var han som stilte spørsmål på vegne av alle under møtet, og mange ansatte har reagert på at 16 årsverk nå skal kuttes. 

- De ansatte syntes det er en urimelig løsning, og mange frykter resultatet kan bli katastrofalt. Spørsmålene vi stilte gikk på alt fra kostbar reisevirksomhet til lønna til museumsledelsen, sier Portvik.

Ekstern granskning
I en bekymringsmeldig sendt i går kveld, krever de ansatte at Kommunerevisjonen skal gå igjennom nedbemanningsprosessen.

- Vi ønsker at Kommunerevisjonen gransker hva som har skjedd. Vi mener budsjettreglene er brutt gjentatte ganger, og at man har stilt de ansatte i en forferdelig situasjon. Samtidig mener vi det ikke er fulgt normale betingelser i arbeidsmiljølov og kommunens reglement, sier Portvik.

I går sa direktøren for Munchetaten, Stein Henrichsen, følgende som svar på påstanden om brudd på arbeidsmiljøloven:

TALSMANN: Sture Portvik representerte de ansatte under dagens allmøte på Munch-museet. Foto: Jacques Hvistendahl
TALSMANN: Sture Portvik representerte de ansatte under dagens allmøte på Munch-museet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Vi har fulgt alle lover og regler i denne prosessen. Den begynte med møter med representanter fra de ansatte første gang 10. oktober i fjor, og vi har vært i forhandlinger siden da. Vært svært opptatte av at denne prosessen skal være helt i tråd med lover og regler, og har kvalitetssikret på alle måter. Også med ekstern hjelp i prosessen.

Oppfølging
I formiddag opplyste leder for FrPs bystyregruppe, Carl I. Hagen, at han vil følge opp de Munch-ansattes krav om ekstern granskning.

- Vår representant i kontrollutvalget, Knut Frigård, skal ta dette opp i neste møte 4. april. Når det er granskning de ansatte vil ha, så skal de få det, sier Hagen til Dagbladet.

Den beskjeden tar Portvik svært positivt.

- Da kommer alle kortene på bordet. Det er det de ansatte vil, sier Portvik.

GRUPPELEDER: Carl Ivar Hagen i Fremskrittspartiet vil følge opp de Munch-ansattes krav om ekstern granskning. Foto: Sigurd Fandango
GRUPPELEDER: Carl Ivar Hagen i Fremskrittspartiet vil følge opp de Munch-ansattes krav om ekstern granskning. Foto: Sigurd Fandango Vis mer