Har klippet vekk halvannen time av filmen - mot regissørens vilje

Men du blir ikke spart for rå sex i Lars von Triers nye film.

(Dagbladet): Når Lars von Triers nye film kommer på kino i januar, er det ikke i den formen regissøren selv vil at du skal se den.

I et intervju med det danske filmmagasinet Ekko røper produsent Peter Aalbæk Jensen at han har klippet vekk halvannen time av den mye omtalte «Nymphomaniac» - mot von Triers vilje.

Årsaken er at filmen i regissørens egen utgave er hele fem og en halv time lang. For å unngå kommersielt selvmord er den derfor forkortet til fire timer og delt i to.

For ekstremt Selv skal ikke von Trier engang ha villet se den korte versjonen av filmen, som har en rekke store filmstjerner på plakaten og angivelig viser masse eksplisitt sex.

- Den korte versjonen er mot Lars' vilje, men han aksepterer den fordi han forstår markedsmekanismene, sier Aalbek Jensen.

- Man kan ikke lage en film som koster over 60 millioner kroner og er så lang. Fem en halv time er så ekstremt at det forringer  markedsverdien så voldsomt at investorene ville ha følt at de hadde kjøpt katta i sekken, sier han.

Usladdet «Nymphomaniac» ble lenge omtalt av Lars von Trier selv som en «hardpornofilm». Det hindret ikke skuespillere som Stellan Skarsgård, Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe, Christian Slater, Shia Labeauf og Uma Thurman fra å takke ja til roller.

De har sluppet å selv ha sex foran kamera. Istedet er skuespillernes overkropper digitalt limt inn på bilder av «body doubles» som har kost seg på ordentlig. Det er samme strategi som skal ha blitt brukt i von Triers famøse sexscener i «Idiotene» fra 1998 og «Antichrist» fra 2009.

Ifølge filmbloggen Comoyo Filter vil sexscenene etter all sannsynlighet vises usladdet på kino i Norge.

«Nymphomaniac» er Lars von Triers første film siden «Melancholia» gikk sin seiersgang for to år siden.