«Terrieren fra Braunschweig»

Har kreditert feil kunstner i nesten 250 år: - En sensasjon

Museet har oppdaget hvem den ekte kunsteren bak verket er.

IDENTIFISERT: I nesten 250 år har denne tegningen blitt kreditert til den tyske kunstneren Johann Melchior Roos. Først nå har det blitt oppdaget at det er en annen mann som står bak kunstverket. Foto: Herzog Anton Ulrich-Museum.
IDENTIFISERT: I nesten 250 år har denne tegningen blitt kreditert til den tyske kunstneren Johann Melchior Roos. Først nå har det blitt oppdaget at det er en annen mann som står bak kunstverket. Foto: Herzog Anton Ulrich-Museum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I nesten 250 år har denne tegningen av en hund, kalt «Terrieren fra Braunschweig», blitt kreditert en tysk kunstner med ekspertise på dyretegninger, nemlig Johann Melchior Roos.

Helt til nå, hvor det omsider har blitt oppdaget at hunden er et kunstverk av den nederlandske kunstneren Rembrandt Van Riijn. Det skriver CNN.

Feilen ble oppdaget av det tyske museet «Herzog Anton Ulrich-Museum», hvor tegningen har vært utstilt siden 1770. De beskriver oppdagelsen som «en sensasjon».

Ble oppmerksom for to år siden

Lederen for kunstavdelingen, professor Thomas Döring, sier ifølge den amerikanske avisa at han først ble oppmerksom på feilen for to år siden, da museets 10 000 tegninger skulle bli lagt over til et digitalt arkiv.

- Det har aldri blitt diskutert tidligere om dette kan være Rembrandts kunstverk, sier Döring til CNN, og legger til:

- Men tykkelsen på linjene og variasjonene i skyggeleggingen er veldig typisk særegenheten i Rembrandts tidligere verk. Skyggene går fra svært svake på den ene siden, til veldig kraftfulle og sterke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer