Gunhild Stordalen:

- Har kurs rett mot oss

Gunhild Stordalen hyller Netflix-suksessen «Don't Look Up», og mener den lykkes i å fortelle hva som skal til for å mobilisere i klimakampen.

FAN: Gunhild Stordalen mener filmskaper Adam McKay treffer spikeren på hodet i klimakomedien «Don't Look Up». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FAN: Gunhild Stordalen mener filmskaper Adam McKay treffer spikeren på hodet i klimakomedien «Don't Look Up». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katastrofefilmen «Don't Look Up» ble raskt en av Netflix' mest sette filmer, etter at den 9. desember ble sluppet på strømmeplattformen.

Regissør Adam McKay er tidligere kjent for sine satiriske og politiske komedier. «The Big Short» fra 2015 tar for seg finanskrisen i 2008, og «Vice» fra 2018 er en biografisk film om den tidligere amerikanske visepresidenten Dick Cheney.

I «Don't Look Up» står menneskeheten ovenfor en eksistensiell trussel: En komét er på vei mot planeten.

Filmen følger to astronomer, spilt av Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence, i sitt forsøk på å overbevise samfunnet om krisens omfang.

Gunhild Stordalen mener filmen er «satire på sitt beste», fordi den klarer å peke på samfunnets manglende evne til å ta innover seg katastrofen som er i ferd med å ramme oss i den virkelige verden.

Tett opp mot virkeligheten

- Filmen får fram hva som faktisk kreves – av mot, stahet, kreativitet, menneskelighet – for å mobilisere til handling, sier Stordalen til Dagbladet.

Hun er stifter av EAT, en ideell organisasjon som siden 2013 har jobbet med å forandre det globale systemet for matproduksjon. Målet er å gjøre mat mer tilgjengelig, sunnere og bærekraftig for miljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer