Har kvittet seg med barnestjerne-stempelet

Emma Watson lar seg inspirere av «The Kardashians».

CANNES/OSLO (Dagbladet): Mye har skjedd siden ni år gamle Emma Charlotte Duerre Watson slo igjennom som den obsternasige, intelligente «gompen» Hermine Grang i den første «Harry Potter»-filmen tilbake i 2001.

Ikke bare har skuespilleren blitt 14 år eldre, hun har også fått et langt mer rampete og sexy image - mye takket være hennes nye film «The Bling Ring».

I Sofia Coppola-filmen, som har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes i dag, får vi nemlig se en lettkledd Watson slenge seg rundt en strippestang, stjele fra kjendisers luksushjem og trippe rundt med en såkalt «tramp stamp»-tatovering på ryggen.

Så på reality Filmen, hvor Watson har rollen som Nicki, er basert på en sann historie om en ung gruppe mennesker i Hollywood, gjerne omtalt som «The Bling Ring» eller «The Hollywood Hills Burglar Bunch», som i 2008 og 2009 brøt seg inn i en rekke kjendishjem i Hollywood.

- Jeg så på «The Kardashians» for å prøve å forstå den mentaliteten og psykologien - for jeg ville ikke at hun skulle bli en parodi. Det var utfordringen, dét, og aksenten, for hun snakker en spesifikk dialekt. Jeg prøvde også å tenke gjennom hva slags oppvekst hun har hatt, hva hun har vokst opp med å tro, sier Watson på en pressekonferanse i den franske filmbyen i dag.

Orlando Bloom, Lindsay Lohan og Paris Hilton var bare noen av stjernene som fikk husbesøk av den mye omtalte unge tjuvbanden.

- Bilder av kjendiser setter fantasien i sving hos unge mennesker og lar dem projisere det de vil inn i dem. Og så investerer de så mye i disse kjendisene, føler seg forbundet med dem, lever seg inn i historien et paparazzibilde forteller, selv om den historien er langt fra virkeligheten. Jeg tenker iblant når jeg ser slike bilder at de ligner på tegneseriestriper. Det annen måte å fortelle en historie på, sier Watson.

Det er altså Sofia Coppola, som tidligere har regissert blant annet «Lost in Translation», som står bak «The Bling Ring».

DEN GANG DA: Bare ni år gammel ble Emma Watson verdensstjerne for sin rolle som Hermine Grang i den første «Harry Potter»-filmen. Her med motspillerne Daniel Radcliffe og Rupert Grint. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Bare ni år gammel ble Emma Watson verdensstjerne for sin rolle som Hermine Grang i den første «Harry Potter»-filmen. Her med motspillerne Daniel Radcliffe og Rupert Grint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er andre gang jeg jobber med en kvinnelig regissør. Sofia er veldig rolig. Dersom hun var stresset, så vi det aldri. Kunne jobbe på en løsere måte enn jeg er vant til, improvisere litt. Jeg er vant til å måtte holde meg strengt til replikkene mine, for så mange kan dem utenat, forteller skuespilleren til latter fra salen.

Voksen og sexy - Jeg er ung, men utfra det jeg kan se, er det mange kvinner i filmbransjen. De har ansvaret for store franchiser og de nye store komediene. Fra det jeg kan se er det flott å være kvinne i bransjen nå. Verden er ikke perfekt og det er et stykke igjen, men vi beveger oss i en bra retning.

Dette er imidlertid ikke Watsons første flørt med en mer voksen og sexy side av seg selv. I filmen «The Perks of Being a Wallflower» fra 2012 spilte Watson den frilynte jenta Sam, som hadde sensuell burlesquedansing som en av hobbyene.

I tillegg poserte hun tidligere i år splitter naken i en kampanjevideo for en grønn organisasjon med tittelen «Natural Beauty».

Hun synes det er greit å bryne seg på andre roller enn den hun har blitt knyttet til gjennom «Harry Potter»-serien.

- Det er så lenge siden og likevel føles det nært. Jeg prøver ikke å flykte fra det, jeg er stolt av det jeg gjorde, men det har vært flott å få anledning til å transformere meg selv i andre roller.