Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Har lært leksa mi

Lene Marlin forsvant brått etter Spellemannprisen i 2000. Men hun forteller at det store vendepunktet skjedde allerede to måneder før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg husker at jeg var på promoturné i Korea, og skulle reise videre til Taiwan. Jeg var forsinket fordi jeg hadde blitt matforgiftet, og alt var skikkelig kjipt. En av Virgin-representantene ga meg en teddybjørn som plaster på såret, den knuget jeg meg til på hele turen. Da jeg kom ut av flyet i Taiwan fikk jeg mitt livs største sjokk. Åtte tv-team sto klare og det var kameraer overalt, skikkelig ville tilstander. Å få tv-kameraer stukket oppi fjeset ble rett og slett for mye for meg, og jeg tok teddybjørnen foran ansiktet og banet meg vei gjennom kaoset. Da jeg kom meg inn i bilen, begynte jeg å strigråte, og tenkte at nå orker jeg ikke mer. Dette var øyeblikket jeg forsto at jeg måtte ta en pause, forteller Lene Marlin.

Strakk ikke til

Den unge Tromsø-jenta holdt tappert ut mediekjøret i et par måneder til, for det var ikke viljen det sto på. Men tre dager etter Spellemannprisen i 2000 sa det stopp, da hadde hun ikke lenger noe valg.

- Pausen kom av seg selv. På dette tidspunktet følte jeg at jeg hadde mistet kontrollen, og at jeg ikke strakk til. Selv om jeg prøvde å gjøre alt, så kunne jeg dessverre ikke dele meg i ti. Det var en utrolig kjip følelse.

Etter tre års total fravær fra media er Lene Marlin nå tilbake med ny singel og ny giv. Hun er endelig klar til å snakke igjen, og radio, tv og aviser har stått i kø for få høre hva den unge jenta har å si. På tross av 25 radiointervjuer dagen i forveien, var det en frisk, munter og snakkesalig Lene som Dagbladet fikk møte i går.

- Jeg føler en blanding av lettelse, spenning og glede over å være tilbake. Det er veldig mye glede! Jeg må innrømme at nå var det viktigste for meg å få ut låten, så får folk bare mene hva de vil, sier hun med et bredt smil.

Nødvendig pause

Lene trenger nok ikke bekymre seg for responsen på singelen, for den har allerede vært enorm. «You weren't There» er i ferd med å krype til topps på hitlistene, og den får største rotasjon på samtlige radiokanaler, samt MTV, NRK2 og ZTV.

- Mange har skrevet at det var risikabelt for meg å vente så lenge med annenplata. Men det har faktisk vært helt nødvendig på flere plan. Først og fremst på det personlige plan, men også på det musikalske. Jeg har skrevet låter hele veien, men det var først nå jeg var klar til å gi det ut. Et hasteprosjekt hadde ikke gagnet noen.

Private tekster

Den hittil så åpenhjertige Lene Marlin blir svært så hemmelighetsfull når Dagbladet spør henne om singellåta «You Weren't there» er basert på egne opplevelser og hva den handler om.

- He he... det er en dypt bevart hemmelighet. Jeg skriver veldig personlige tekster. Jeg tror nok at jeg hadde utlevert meg selv for mye hvis jeg hadde røpet hva som er om meg og hva som ikke er det. Dessuten vil jeg gi folk en sjanse til å knytte egne opplevelser til låtene mine.

Et tilbaketrukket liv i tre år har gitt Lene god tid til å tenke over livet, karrieren og presset. Da hun bestemte seg for å vende tilbake var det gleden over musikken som var avgjørende. Men denne gangen er hun fast bestemt på å verne mer om seg selv og privatsfæren sin.

- Jeg har lært leksa mi. På det verste var jeg helt nede i kjelleren. Og det var så alvorlig at jeg vil gjøre absolutt alt for å ikke havne i den situasjonen igjen, forsikrer Lene med en bekymret mine, som et lite øyeblikk erstatter det store smilet.

Verner kjæresten

Hun forteller at plateselskapet, venner og familie har vært en enorm støtte for henne gjennom den vanskelige tida. Men da navnet på kjæresten Stian Barsnes Simonsen dukker opp, stopper talefloden opp og hun får det hemmelighetsfulle smilet igjen.

- Hmmm... he he... Familie og venner har vært viktig... La oss si det sånn at det er folk i mitt liv som har overrasket meg til det positive, og som jeg ikke ville vært foruten. Men det er også folk som har overrasket meg negativt, men det gidder jeg ikke å tenke på.

Forberedt

Hun sprudler av glede og forteller villig i vei om at hun har lyst til å reise på klubbturné, begynt å lage sanger til neste album, og at jentedrømmen er å skrive en låt sammen med Bono i U2. Hun fniser av pressen som kaller henne mystisk og løper etter henne med kamera, for denne gangen er hun forberedt, og vet hvor grensa går. Den nye Lene Marlin har helt klart fått livsgnisten tilbake, og på spørsmål fra Dagbladet om det var verdt det, svarer hun kontant:

- Hadde du stilt meg det spørsmålet for ei tid tilbake hadde jeg helt klart sagt nei, nå sier jeg definitivt ja!

<B>VANT OG FORSVANT:</B> Dublin høsten 1999. Lene Marlin toppet sin suksess ved å vinne MTV-prisen.