Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har laget en ny versjon av nasjonalsangen

- Jeg håper sangen virker ny og inspirerende.

NY VERSJON : Herborg Kråkevik har omgjort Bjørnsons gamle nasjonalsang.    Foto: Mona Nordøy
NY VERSJON : Herborg Kråkevik har omgjort Bjørnsons gamle nasjonalsang. Foto: Mona Nordøy Vis mer

(Dagbladet): I forbindelse med årets grunnlovsjubileum, lanserer Herborg Kråkevik sin egen versjon av den norske nasjonalsangen, «Ja, vi elsker».

Sangen finner du her.

- Etter å ha framført «Ja, vi elsker» i to år som avslutningssang i forestillingen «Kjære landsmenn», syntes jeg dette var en passende tid å spille inn sangen på, sier Kråkevik.

Samarbeidet Sammen med Kjetil Bjerkestrand har Herborg klipt og limt litt i den tradisjonelle nasjonalsangen til Bjørnstjerne Bjørnson for å få fram dagens aktuelle tema.

For eksempel har hun i et av versene endret Bjørnsons setning «Det stod på spill» til «står på spill».
 - Dette gjorde jeg for å vise at ingenting er det det er uten at man tar vare på det og kjemper for det - heller ikke i Norge, sier hun, og legger til:

- Jeg håper at sangen virker ny og inspirerende.

Den nye versjonen Siden et av hovedmålene for det offisielle jubileumsprogrammet er å få nordmenn til å tenke over hva demokratiet vårt egentlig er, og hva som forventes av oss borgere i et demokratisk land, forteller Herborg hvordan hun jobbet for å få fram dette på en best mulig måte gjennom sangen.

- Det er jo slik med sanger at vi ofte slutter å lytte til teksten og kanskje ikke klarer å ta inn over oss hva den har å si. Dette har vi prøvd å gjøre noe med i versjonen vår av nasjonalsangen.

I morgen er Herborg aktuell på NRK1 med «Kjære landsmenn».

ENDRET SANGEN: Den nye versjonen er tett knyttet til årets grunnlovsjubileum.  Foto: Kristin Svorte
ENDRET SANGEN: Den nye versjonen er tett knyttet til årets grunnlovsjubileum. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media