Har laget zombie-versjon av «Stolthet og fordom»

Nå slåss Hollywood-studioene om filmrettighetene.

ZOMBIE-DREPERE? I en ny versjon av Jane Austens kjente bok «Stolthet og fordom», har Elisabeth Bennet og søstrene hennes blitt opplært til å drepe zombier siden de var små. Her i en scene fra den siste filmversjonen av boka. Foto: FILMWEB
ZOMBIE-DREPERE? I en ny versjon av Jane Austens kjente bok «Stolthet og fordom», har Elisabeth Bennet og søstrene hennes blitt opplært til å drepe zombier siden de var små. Her i en scene fra den siste filmversjonen av boka. Foto: FILMWEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I april kommer en noe spesiell parodi på Jane Austens suksessroman «Stolthet og fordom» ut i Storbritannia.

Og nei, det er ingen aprilspøk, selv om det kan høres slik ut.

Det lille forlaget Quirk Books har sammen med forfatter Seth Grahame-Smith skrevet om den klassiske 1800-tallsromanen til en zombie-fortelling. Resultatet er den kommende boka «Pride and Prejudice and Zombies».

Slåss om rettigheteneDet høres kanskje i overkant sprøtt ut, men flere filmstudioer i Hollywood skal alt ha falt pladask for ideen. Ifølge avisa Times Online har de satt i gang en budkrig om filmrettighetene til zombieboka, som ennå ikke har kommet ut.

Det er jo ikke første gang Jane Austen-bøker blir modernisert på film. «Stolthet og fordom» ble for eksempel til «Bride and Prejudice» i Bollywood-versjonen av historien. Og «Clueless», filmen om bortskjemte, rike tenåringer i Los Angeles, er løst basert på Austens kjente roman «Emma».

Men dette er første gang en Jane Austen-bok får en offisiell horror-versjon. Ifølge Times Online finnes det riktignok en drøss med horror-parodier på Austen innenfor såkalt fan fiction - tekster skrevet av Austen-fans og publisert på nettet. Et eksempel er «Lizzie the Vampire Slayer», hvor «Stolthet og fordom»-heltinnen Lizzie Bennet dukker opp i «Buffy the Vampire Slayer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer