Har lagt ut hele «Hjernevask»-intervjuet

NRK vil la publikum få avgjøre om Jørgen Lorentzen er blitt manipulert av Harald Eia.

KRANGEL:  Litteraturviter og kjønnsforsker Jørgen Lorentzen har nå takket ja til at NRK legger ut råmaterialet av intervjuet programleder Harald Eia (t.v.) gjorde med ham til TV-programmet «Hjernevask». Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
KRANGEL: Litteraturviter og kjønnsforsker Jørgen Lorentzen har nå takket ja til at NRK legger ut råmaterialet av intervjuet programleder Harald Eia (t.v.) gjorde med ham til TV-programmet «Hjernevask». Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet: Kjønnsforsker og litteraturviter Jørgen Lorentzen har krevd en offentlig unnskyldning fra Harlad Eia etter at han føler seg uthengt i det populære NRK-programmet «Hjernevask».

Han har også klaget programmet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Nå har NRK med Lorentzens samtykke lagt ut hele råmaterialet til intervjuet på sine nettsider. - Vi har lagt ut råmaterialet til hele episode én som omhandler forskjeller mellom kvinner og menn. Lorentzen er også med i noen av de andre episodene, men det er denne han har klaget inn for PFU. Ved å legge ut råmaterialet ønsker vi å la publikum selv få avgjøre om de synes vi har representert Lorentzen på en god måte, sier prosjektleder for programmet Eirik Ingstad Sandberg.

Sandberg sier til Dagbladet at han er overbevist om at publikum kommer til å være enige med NRK om at de har gjengitt Lorentsen på en riktig måte.

Lorentzen mener derimot at publikum vil se hvordan han er manipulert. - Når du får se det, vil du se at det er en god og hyggelig samtale. Det er lett stemning. Harald tuller og fleiper litt, og jeg er med på det, sier Lorentzen til fagbladet Journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer