Har landet

David Bowie setter Kristiansand på hodet.

Superstjernen setter bare av en kveld til sitt besøk i Kristiansand, men det er mer enn nok til å sette sørlandsbyen på hodet. Etter at det lille flyet fra Eastern Airways landet noe forsinket klokken 18.34 på Kjevik, dreide alt seg om den britiske superstjernen.

Allerede på flyplassen sto et tallrikt pressekorps og noen fans klare som velkomstkomité, uten at kveldens stjerne tok seg tid til å hilse. Inne i byen ventet en spent festivalledelse og en utsolgt festival.

- Uten å sette andre i disfavør - dette er det største som er skjedd på festivalen noensinne. Han er jo utskuddenes superstjerne, og vi er utskuddenes festival, sier Quart-pressesjef Pål Hetland til NTB.

Også for Janne Sandstad i plateselskapet Sony var onsdagen helt spesiell. Hele toppledelsen i Sony var nemlig blant de få som fikk møte stjernen backstage.

- Jeg er nervøs, og aner ikke hva jeg skal si. Dette er utrolig stort, kunne Sandsæter fortelle før møtet, hvor hun hadde med medbrakt vinylsingel som skulle bli signert

På konsertene i forveien spilte Bowie alle låtene fra 1977-klassikeren «Low» og den splitter nye «Heathen», i tillegg til enkelte andre gamle hits. Festivalledelsen ryddet derfor god plass til superstjernen onsdag.

- Vi har god tone med politiet, og fikk tidlig dispensasjon til å kunne holde på til over midnatt. Bowie er jo helt spesiell, sier Hetland.

(NTB)

<B>HASTER VIDERE: Uten å hilse på fans og presse, satte superstjernen avgårde mot Quart-festivalen.
<B>PÅ NORSK JORD: Klokka 18.34 landet David Bowie på Kjevik.