- Har ledd så jeg har vært en fare i trafikken

Bjørn Eidsvåg hyller Radioresepsjonen i boka om P3-programmet.

FÅR SKRYT I EGEN BOK:  Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen har vært så morsomme at Bjørn Eidsvåg har holdt på å kjøre av veien. Foto: Lars Myhren Holand
FÅR SKRYT I EGEN BOK: Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen har vært så morsomme at Bjørn Eidsvåg har holdt på å kjøre av veien. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det er sikkert ingen i NRK P3 som vil innrømme det, men det var vel egentlig ingen som trodde at Radioresepsjonen skulle bli kanalens største lyttersuksess gjennom tidene da programmet kom på lufta i 2006.

Men brødrene Steinar og Tore Sagen, samt Bjarte Tjøstheim, ble raskt en suksess. De vant priser og sikret seg stadig nye lyttere, men 17. mai i år var det slutt.

Suksesstrioen takket for seg, og startet planleggingen av sitt eget tv-program, som kommer på NRK3 27. oktober, og ikke minst «Den relativt store boka om Radioresepsjonen», som er i salg over det meste av landet fra i morgen.

- Trofaste fans
Det er i forordet i den 320-siders boka med biter fra programmets arkiv, bilder fra opptakene og annet snacks, at Bjørn Eidsvåg hyller suksessprogrammet.

- Er det noe Radioresepsjonen har, så er det trofaste fans. Ved å kjøpe denne boka, har du sikkert bidratt til at Bjarte kan spise take away-sushi hver dag for resten av livet, at Steinar kan oppgradere SUV-en sin til en fin Lexus og til at Tore kan slippe å spise restelasagne en lang tid fremover. Dog er jeg noe usikker på om Tore kommer til å endre på restematvanen uansett hvor rik han skulle bli. Jeg har forstått det slik at han liker smaken av mat som er varmet opp gang på gang. På gang, skriver Eidsvåg.

Eidsvåg vikarierte selv som programleder i Radioresepsjonen flere ganger, i tillegg til at han fikk sitt eget kallenavn «Losen», og var med på programmets avslutningsshow på Rockefeller.

- Jeg har blitt spurt om jeg vil lose leseren trygt inn i boka med å skrive forord, og da valgte jeg å gjøre grundig forarbeid ved å høre på flere gamle programmer. En los vil jo ikke gå på skjær, grunner eller holmer han burde ha visst om. Men fy søren, som jeg har kost meg. Jeg kan nesten påstå at jeg har hørt alle programmene tidligere. Nesten. Og flere av dem flere ganger, skriver Eidsvåg i forordet.

- Ført til lekkasjer
- Disse gutta har først og fremst fått meg til å le. Jeg har ledd så jeg har vært en fare i trafikken. Jeg har ledd så det har ført til diverse lekkasjer. Nei, det har jeg ikke. Eller jo. Jo, det har jeg. Jeg har ledd så jeg har vært til sjenanse for fly-, tog- og ferjemedpassasjerer, legger han til.

Musikeren legger også til et avsnitt om noen av nøkkelfaktorene til Radioresepsjonens suksess:

FAN: Bjørn Eidsvåg har selv vært med som gjest i Radioresepsjonen, og nå har han skrevet forordet i boka om programmet. Foto: Lars Eivind Bones
FAN: Bjørn Eidsvåg har selv vært med som gjest i Radioresepsjonen, og nå har han skrevet forordet i boka om programmet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- I en endeløs rekke har den ene karakteren stått fram som mer sjarmerende eller ufordragelig enn den andre. Og karakterene kjenner
jeg igjen fra eget liv. Bedreviteren Jan Skrotnes fra Gudbrandsdalen har jeg møtt, impresarioen Jack Maurseth kjenner jeg godt, sanggruppen Song Company som har med en som er litt annerledes har jeg hørt, og sjåføren Tom Stang har jeg sittet på med flere ganger. Gjenkjennelse er i det hele tatt et sterkt stikkord i Radioresepsjonen. I to problemfrie timer fra 10 til 12, mandag til torsdag, har jeg gjennom radioapparatet fått være en del av gode venners lag.

Eidsvåg roser også de tre gutta for å at de har være uredde og politisk ukorrekte.

- Motet til å være politisk ukorrekte har jeg også beundret, man sier det man mener enten det er sånn eller sånn, Palestina får gjennomgå på lik linje med Israel, musikk man ikke liker disses av en og forsvares av en annen. Disse gutta har tatt ironien til et nytt nivå, de ironiserer med så mye varme at de nærmest har fjernet ironien fra ironien, skriver han.

• «Den relativt store boka om Radioresepsjonen» er i salg over det meste av landet i morgen.

SLIPPES I MORGEN:  320 sider fra Aschehoug.
SLIPPES I MORGEN: 320 sider fra Aschehoug. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer