Ari Behn

- Har levd med ham hver dag

- Ari var en fortapt sjel som ikke orket mer. Som i dyp desperasjon ga opp. Tre gode venner snakker om savnet.

FORMØRKET: Ari Behn døde første juledag i fjor. Han valgte å ta sitt eget liv, etter å ha vært deprimert lenge. Her ser vi Aris forvandling tolket av vennen og kunstneren Espen Eiborg. Foto: Privat
FORMØRKET: Ari Behn døde første juledag i fjor. Han valgte å ta sitt eget liv, etter å ha vært deprimert lenge. Her ser vi Aris forvandling tolket av vennen og kunstneren Espen Eiborg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er et år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Nyheten om hans død slo ned som et sjokk på kvelden 1. juledag. Det var ikke bare familie og venner som mistet noe kjært, en hel nasjon ble sterkt berørt av Aris bortgang.

Dagbladet har snakket med, og fått noen ord og tanker, fra tre av hans kunstnervenner.

Kunster Espen Eiborg ser tilbake på mange år å som venn med Ari Behn, fra kulturstiftelsen Volapük tidlig på 90-tallet:

- Unge kunstnerspirer

- Vi var unge kunstnerspirer og våkne drømmere som møttes for å diskutere og filosofere over eksistensens brutalisme. Ari skrev ofte små dikt i en liten svart notatblokk han alltid hadde med seg. Jeg var selv ung og drømmende, men minnes hvordan Ari alltid hadde et sitat eller noen ord med historisk tyngde som han kunne levere i enhver debatt.

Unge Espen Eiborg ble raskt betatt av Aris språklige kraft.

- Jeg traff på Ari igjen etter to tiår. Jeg hadde bodd flere år i New York, noen år i Paris og Milano. Vi var blitt voksne, begge to, begge bereiste globetrottere med kosmopolitiske ambisjoner og vyer for framtida. Vi skulle lage kunst, vi var kunsten, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer