EN SNIKTITT: Den første sesongen av «Westworld» ble avsluttet i desember, og den forventede premieren av sesong to skal etter planen komme i 2018. Video: HBO Vis mer

«Westworld» sesong 2

Har måttet skrive om sesong to av «Westworld» etter avsløringer

«Westworld»-skaper innrømmer frustrasjon over fansens spekulasjoner. 

(Dagbladet): Under Paleyfest, som arrangeres på Paley Center for Media i Los Angeles, fortalte «Westworld»-skaper Jonathan Nolan nylig at skaperne selv er svært spente på historien de nå skriver til den kommende andresesongen av seriesuksessen.

Ifølge Deadline avslørte Nolan at fansens spekulasjoner om plot og vendinger på nettsamfunnet Reddit har skapt ekstra hodebry for serieskaperne, og at de ufrivillig har måttet endre på seriens hendelsesforløp.

- Reddit-brukerne har allerede funnet ut plottet for tredje episode, så vi holder på å forandre dette akkurat nå, sa Nolan.

ROBOTER: Thandie Newton spiller prostituerte Maeve i «Westworld». Her er hun sammen med Rodrigo Santoro, som spiller den skurkeaktige banditten Hector Escaton i serien. Foto: HBO. 
ROBOTER: Thandie Newton spiller prostituerte Maeve i «Westworld». Her er hun sammen med Rodrigo Santoro, som spiller den skurkeaktige banditten Hector Escaton i serien. Foto: HBO.  Vis mer

Fansen av HBO-serien «Westworld» avslørte tidlig den store plot-tvisten i sesong én, lenge før avsløringen kom i serien, skriver NME.

Frustrert over spekulasjonene

Sosiale medier var et av de store temaene under Paleyfest- samtalen med skaperne og skuespillerne i «Westworld». Nolan innrømmet at han var frustrert over at fansen avslørte seriens vendinger og plot.

- Det er irriterende noen ganger når folk gjetter det som kommer til å skje og blogger om det, men jeg er også takknemlig for engasjementet. Når noen avslører vendingene betyr det at du har gjort en god jobb. Man kan ikke klage når folk er så engasjert, men vær så snill: Slutt å gjette rundt det som skjer, sa han.

Den første sesongen av «Westworld» ble avsluttet i desember. Den forventede premieren av sesong to er planlagt til 2018.

Seerrekord

«Westworld» er basert på sci-fi-klassikeren fra 1973. I serien spiller blant annet stjerner som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og norske Ingrid Bolsø Berdal. Diskusjonene om serien på nett har mildt sagt vært mange siden starten.

Dagbladets anmelder Christopher Pahle rullet seks på terningen for serien, som utspiller seg i det som kan virke som et uendelig ørkenlandskap befolket av tenkende menneskeroboter som er der for å tilfredsstille menneskets mørkeste behov, enten det skulle være å drepe eller ligge med prostituerte roboter.

Western-robotene og menneskene i HBO-serien, satte seerrekord for HBO Nordic med et seertall på 11,7 millioner per episode, ifølge Medier24.

Etter at åttende episode av serien, som hadde navnet «Trace Decay», ble sendt ifjor begynte mange av brikkene å falle på plass for fansen.

Spoileradvarsel! Har du ikke sett «Westworld» ennå, bør du slutte å lese nå.

Menneskeroboter

Dagbladet-anmelder Marie L. Kleve har beskrevet serien som et festmåltid av en grubleserie.

Flere tidslinjer har skapt en mengde spekulasjoner om hvem som robot og hvem som er menneske i dette universet. Etter åttende episode ble det blant annet avslørt at Bernard egentlig er en robot, som muligens har fungert som Fords dødsmaskin to ganger.

Ifølge kulturredaktør i Huffington Post, Bill Bradley, bekreftet episode åtte at William og The Man in Black er samme person. Årsaken er de ulike tidslinjene og at vi ser dem med 30 års mellomrom.

Ifølge Bradley dukket det opp flere ledetråder som underbygger dette. Blant annet at William har planer om å gifte seg så snart Westworld-ferien er over, og at The Man in Black forteller at han har vært gift i 30 år.