Har mistet kunst til flere millioner

Flere tusen verk er savnet fra Oslo kommune.

KUNST PÅ DO: «Eksempler på uheldig lagring av kunst i Oslo kommunes virksomheter», hentet fra Kulturetatens rapport. Foto: Kulturetaten, Oslo kommune
KUNST PÅ DO: «Eksempler på uheldig lagring av kunst i Oslo kommunes virksomheter», hentet fra Kulturetatens rapport. Foto: Kulturetaten, Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Du finner Oslo kommunes kunst i kommunale bygg og i det offentlige rom, der folk ferdes og bor», kan man lese på Oslo kommunes nettsider.

Men i nesten 4000 tilfeller finner du den faktisk ikke noe sted - og det gjør ikke kommunen heller.

Dagbladet har de siste åra satt søkelys på Oslo kommunens manglende oversikt over egen kunst. Tidligere har Dagbladet avdekket at 3852 kunstverk er savnet fra samlingen, blant annet 23 verk av popkunst-giganten Per Kleiva. Det kom fram i en rapport hvor man også kunne lese om «uheldig lagring av kunst», illustrert med et bilde av verk lagret inne på et toalett.

- Det er skandaløse forhold. Dette er kulturarv, uttalte blant annet en oppgitt Håkon Bleken da han fikk høre tapstallet.

Blant den savnede kunsten har Kulturetaten merket spesielt verdifulle verk som «etterlyst». Dette er verkene kommunen leter etter.

Listen over etterlyst kunst består av 220 verk, og utgjør cirka seks prosent av det totale tapstallet.

Dagbladet sendte Kulturetatens liste over etterlyst kunst til kunstekspert Gunnar Krogh-Hansen ved Blomqvist Kunsthandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer