Har mistet kunstverdier for flere tusen

Karl Erik Harrs kunstnervilla brant i natt. - Det er helt forferdelig, sier han.

BRANNTOMT:  Seint i går kveld ble Brannvesenet varslet om brann i Frognerveien 15. Det er kunstneren Karl Erik Harr sitt hjem. Store verdier har gått tapt. 

Foto: Anette Karlsen / Scanpix
BRANNTOMT: Seint i går kveld ble Brannvesenet varslet om brann i Frognerveien 15. Det er kunstneren Karl Erik Harr sitt hjem. Store verdier har gått tapt. Foto: Anette Karlsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Kunstner Karl Erik Harr (71) er for mange kjent for sin grafikk og sine illustrasjoner.

I natt brant det i kunstnervillaen hans i Frongerveien 15 i Oslo. Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 22.43. Harr befant seg da på danskebåten.

- Jeg står her nå midt i all forferdelsen. Jeg kom hjem fra en kunstutstilling i København. Jeg fikk vite om det i natt, da jeg var på båten, sier Harr til Dagbladet.

Tapt kunst Store styrker fra Brannvesenet var i går til stede for å stoppe brannen. Villaen er i to etasjer med loft og kjeller, og ifølge politiet brant det i går mellom etasjeskillet i huset.

- Et helt kunstnerhjem er ødelagt, sier Harr før han fortsetter å fortelle om skadene og de tapte verdiene:

- Jeg har ikke helt oversikt over skadene ennå, men det er grafikker og illustrasjoner, verk jeg har laget, og verk som jeg har byttet til meg. Det er helt umulig å anslå verdiene av det som er ødelagt nå, for veggene er helt svarte, men det er flere tusen, sier Harr.

- FORFERDELIG:  Karl Erik Harr var ikke hjemme da brannen brøt ut i går. Han beskriver situasjonen som helt forferdelig. 
Arikvfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- FORFERDELIG: Karl Erik Harr var ikke hjemme da brannen brøt ut i går. Han beskriver situasjonen som helt forferdelig. Arikvfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han forteller at store deler av førsteetasje er brent ut, men at han likevel er glad for at brannvesenet klarte å berge huset.

Harr kjenner foreløpig ikke til brannårsaken, men sier at det kan ha startet i et sikringsskap.

Berget Erik Bye-utstilling - Jeg var redd en hel utstilling med illustrasjoner av Erik Bye, som skal på Asker Kunstmuseum, var gått tapt. Men ei dør har reddet den. Dette er helt forferdelig, sier Harr og fortsetter:

- Dette er et eldgammelt hus fra 1849. Jeg har bodd her i 30 år, altså store deler av mitt voksne liv. Dette huset har vært et viktig møtested for mange kunstnere.