FILMAKTUELL: Filmskaper Deeyah Khan er kritikerrost for filmene «Banaz: A love story» om æresdrap og «JIHAD: A Story of the Others» om unge menn i Vesten slutter seg til IS. I sin nye film «White Right: Meeting The Enemy» har hun møtt nynazister. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FILMAKTUELL: Filmskaper Deeyah Khan er kritikerrost for filmene «Banaz: A love story» om æresdrap og «JIHAD: A Story of the Others» om unge menn i Vesten slutter seg til IS. I sin nye film «White Right: Meeting The Enemy» har hun møtt nynazister. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Har møtt nynazister i ny film: - Var livredd

Den kritikerroste filmskaperen har møtt sin fiende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg har vært livredd flere ganger under dette prosjektet, og akkurat da tenkte jeg at jeg kanskje ikke kom til å overleve, sier Deeyah Khan (40) til Dagbladet.

Den profilerte filmskaperen hadde i forrige uke britisk premiere på sin nyeste film. Her møter den muslimske regissøren, som tidligere er kritikerrost og prisbelønt for sine filmer om æresdrap og jihadister, den gruppen hun selv frykter aller mest: Nynazister.

I filmen «White Right: Meeting The Enemy» intervjuer Khan en rekke nåværende og tidligere nazister. Hun følger også nynazistorganisasjonen «National socialist movement» og er med dem til Charlottesville, der en motdemonstrant ble drept i august.

- Jeg gikk der og filmet folk som veivet naziflagg og ble pepperspayet av motdemonstrantene fordi jeg marsjerte med nazistene. Jeg har selv gått i utallige demonstrasjoner mot nazister. Så det var rart, og det mest ukomfortable jeg noen gang har vært med på, forteller hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn