«THE FANATIC»: John Travoltas siste filmprosjekt får hard medfart av kritikerne. Video: Quiver Distribution Vis mer

John Travolta:

- Har nådd et bunnivå

John Travolta og Fred Dursts filmprosjekt «The Fanatic» får juling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skuespiller John Travolta har laget film sammen med tidligere Limp Bizkit-frontmann Fred Durst, og det har tilsynelatende ikke gått særlig bra.

«The Fanatic» er regissert av sistnevnte, og tar for seg en filmfan (Moose, spilt av en parykkledd Travolta) som nådeløst forfølger skuespilleridolet sitt langt utenfor rimelighetens grenser.

Men like nådeløst, og muligens også utenfor rimelighetens grenser, er mottakelsen prosjektet har fått av kritikerne, og ikke minst publikums lommebøker.

Slaktes

Først til anmeldelsene:

- Denne filmen har ingen underholdningsverdi som kan veie opp for den manglende kjernen av menneskelighet, hevder filmnettstedet Roger Egbert.com.

- Det er vel for det beste at «The Fanatic» er så forferdelig. Hvis den ble laget med et fnugg av genuin omtanke, ville den vært støtende i stedet for bare dum, står det i Los Angeles Times.

- Mens den sakte går mot et klimaks, trekker filmen opp linjen som separerer det harske fra det genuint råtne, mener The New York Times.

- En skuespiller som burde pensjonere seg møter en regissør som aldri burde begynt, noterer The Hollywood Reporters anmelder.

Tjener svært lite

Det samme magasinet følger også opp med en hardt vinklet nyhetssak om filmens dårlige inntjening:

- Billettsalget til «The Fanatic» feiler fullstendig. John Travolta har nådd et bunnivå i sin karriere. Kritikerne har herjet med hans nye thriller, som markerer Travoltas fjerde kalkun på rad, melder de.

Forrige fredag hadde filmen premiere på 52 kinoer over hele USA, men på åpningsdagen dro den bare inn litt over 3000 dollar (nesten 30 000 kroner). I snitt ble det brukt 60 dollar på å se «The Fanatic» på hver kino, ifølge The Hollywood Reporter, som legger til at ved en håndfull visningssteder tjente den 10 dollar eller mindre. Når det kommer til den amerikanske filmbransjen er det trygt å slå fast at dette er katastrofale åpningstall.

Under Filmfestivalen i Cannes i fjor var Travolta ved godt mot. Han uttalte følgende om rollen og kollega Durst til BBC:

- Karakteren Moose er en av mine beste erfaringer. Fred Durst er oppsiktsvekkende begavet som regissør, og som menneske klarte han å kommunisere annerledes enn noen andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer