DEBATT

Har noen sett Emma?

Ecstasy er tilbake. Denne gangen renere og tryggere. Og snart med potensielt godkjentstempel fra amerikanske myndigheter.

TESTER DOPET: Studenter Newcastle university tester renheten til narkotiske stoffer. Testutstyret ble distribuert av Students for Sensible Drug Policy (SSDP), og kan brukes på blant annet kokain, LSD, ketamin og ecstasy.
TESTER DOPET: Studenter Newcastle university tester renheten til narkotiske stoffer. Testutstyret ble distribuert av Students for Sensible Drug Policy (SSDP), og kan brukes på blant annet kokain, LSD, ketamin og ecstasy. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Emma! Emma!

Har Noen sett Emma?

Etterlysningen gjaller ut fra høyttalerne på utestedene i Oslo nattestid.

Har Emma vært i Frognerparken?

Har du sett hun i Stensparken?

Har Emma vært på Karl Johan?

Det var der jeg så hun bli med han.

Jakten på Emma er i gang i hele hovedstaden. DJ-legenden Olle Abstract forteller om kaos på dansegulvet når han spiller sangen.

Men hvem er så denne jenta Linda Vidala synger om? Emma er det mest populære kallenavnet på det illegale rusmiddelet MDMA. Eller det vi, da jeg var ung nok til fortsatt å gå ut andre steder enn puben på Manglerudhjemmet kalte for ecstasy.

MDMA fungerer kort sagt slik at det sender et signal til hjernen om å frigjøre signalstoffet serotonin. Den psykoaktive effekten av slik frigjøring er at man blir mer våken, mer oppmerksom, i bedre humør og får en sterk økning i empati. Man blir rett og slett mer glad i menneskene rundt seg. I tillegg medfører sanseforsterkningen at brukerne opplever sterkt forbedrede musikk- og naturopplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer