Har norske filmer for dårlige titler?

Barnefilmer knuser voksenfilmer i antall solgte kinobilletter hittil i år.

ANONYME TITLER:  Direktør i norsk filminstitutt, Nina Refseth, mener dårlige titler kan være deler av forklaringen til labre kinotall på voksenfilm. Foto : Agnete Brun
ANONYME TITLER: Direktør i norsk filminstitutt, Nina Refseth, mener dårlige titler kan være deler av forklaringen til labre kinotall på voksenfilm. Foto : Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ferske kinotall viser at barnefilmer er langt mer populære enn voksenfilmer på norske kinoer i år.

Nina Refseth, direktør i Norsk filminstitutt, trekker spesielt fram vårens to norske barnefilmer, «Karsten og Petra blir bestevenner» og «Pelle Politibil på sporet».

- Barne- og familiefilmene er helt klart veldig viktige for å få høye besøkstall for norsk kinofilm, sier Nina Refseth, direktør i Norsk filminstitutt (NFI) til Dagbladet.

I skrivende stund er «Karsten og Petra blir bestevenner» og «Pelle Politibil på sporet» sett av hele 345 000 personer på kino. Til sammenlikning har årets ni andre norske kinofilmer, som er beregnet for et voksent publikum, solgt til sammen 182 000 billetter.

Refseth forteller at hun den siste tida har sett en tendens til at filmer de regner med skal selge mellom 60—70 000 billetter, selger langt færre. Hun har ikke et klart svar på hva som kan gjøres for å trekke flere publikummere.

- Anonyme titler En av grunnene til den lave oppslutningen, tror hun kan være at i kinoer med bare en sal, går filmene i kortere perioder etter at kinoene ble digitalisert. Refseth trekker også fram tittelvalg, og mener flere har et for anonymt navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer