Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alec Baldwin:

Har ofte hisset på seg Donald Trump. Nå ber tv-stjerna om hjelp fra Melania

- Du vil bli ønsket velkommen som den helten du alltid tenker at du har vært.

PARODI: Skuespiller Alec Baldwin har fått kritikk for de ulike parodiene på president Donald Trump. Video: NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller Alec Baldwin (60) har fått massiv oppmerksomhet for sine parodier av president Donald Trump (72). Han har gjentatte ganger dukket opp på tv-programmet «Saturday Night Live» (SNL) med blond parykk og rødt slips.

Det har han gjort siden Trump ble valgt som Republikanernes presidentkandidat i 2016. Parodiene har fått den amerikanske presidenten til å gå hardt ut mot ham på Twitter.

EN GJENGANGER: Alec Baldwins etterlikninger av Trump har vært en gjenganger på SNL siden 2016. På fanget har han Kate McKinnon i rollen som Jeff Sessions. Foto: Will Heath / NBC / NTB scanpix
EN GJENGANGER: Alec Baldwins etterlikninger av Trump har vært en gjenganger på SNL siden 2016. På fanget har han Kate McKinnon i rollen som Jeff Sessions. Foto: Will Heath / NBC / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Time har Trump sagt at humorprogrammet er «umulig å se på» og at Baldwins parodi av ham «neppe kan bli dårligere».

Presidenten har også ytret et ønske om at SNL burde legges ned, og i samme tweet beskrev han tv-programmet som «kjedelig» og «ikke morsomt».

- Bli med på SNL

I et intervju med The Hollywood Reporter i mars sa skuespilleren at parodiene var vonde for ham å gjennomføre. Da svarte presidenten med følgende mynt:

«Alec Baldwin, som fikk hans døende og middelmådige karriere reddet av sin fryktelige etterlikning av meg på SNL, sier at det å spille meg gjorde vondt. Alec, det var vondt for alle de som ble tvunget til å se på».

Nå strekker Baldwin ut en hånd til Trumps kone, Melania. Det skriver blant annet The Hollywood Reporter.

PARODI: Gigi Hadid parodierer Melania Trump under American music awards. Nå får hun kritikk for å være rasistisk. Video: CNN Vis mer

«Kjære Melania. Vi vet hva du tenker. Vi vet hva du føler. Du rister av forventninger. Skjelver med underlig, nyfunnet mot. Kom. Kom over til lyset. Du vil bli ønsket velkommen som den helten du alltid tenker at du har vært. Og så blir du med på SNL med meg», skriver han på Twitter.

«Vi har en ledig stol til deg på sminkerommet», fortsatte Baldwin.

Melanias jakkes

Twitter-meldingene kommer i kjølvannet av at førstedamen bar ei jakke med påskriften «Really don't care, do u?».

Hun brukte plagget da hun besøkte en leir for flyktningbarn. Jakka ble tolket i retningen av at hun ikke brydde seg om migrantfamiliesaken.

JAKKE: Torsdag kveld ble Melania Trump avbildet i en jakke med påskriften «Really don't care. Do u?». Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
JAKKE: Torsdag kveld ble Melania Trump avbildet i en jakke med påskriften «Really don't care. Do u?». Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Da det stormet som verst rundt migrantfamiliesaken, gikk derimot Melania ut og kritiserte praksisen offentlig.

- Fru Trump hater å se barn bli atskilt fra sine familier, uttalte Melanias talsperson Stephanie Grisham til People.

Det er uvanlig at førstedamen uttaler seg så konkret om ektemannens egen politikk, selv om uttalelsen vanskelig lar seg lese som direkte kritikk av Trumps administrasjon.

Da Trump onsdag kveld undertegnet direktivet som satte en stopper for atskillelsespolitikken, hevdet flere amerikanske medier at Melania og Ivanka Trump har jobbet i kulissene for å få presidenten til å snu i saken.